Tar sommerferien i desember

Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Maria Mohn har så lyst til å dra på stranda at hun nesten begynner å grine.

DEL

I kveld skal hun opptre på Glommafestivalen tre ganger, men først rakk Maria Mohn å trekke i vår sommerhatt.

Hvem ville du vært for en dag?

Nå blir svarene mine farget av at jeg er litt sliten om dagen, så jeg sier Paris Hilton. Det er ikke fordi hun er lettkledd og blond, men jeg ser for meg at ho er en sånn som kan knipse med fingrene og så kommer det en yatch med alt godt du kan tenke deg. Akkurat nå har jeg lyst på en dag hvor jeg kunne kost meg sånn.

Del på Facebook

Hva irriterer deg?

Jevne pipelyder, det kan være en ringeklokke eller tørketrommelen som ikke slutter å pipe før du skrur den av. På meg virker selelyden i bilen veldig godt, for den blir til slutt som en bombe.

Hva tenker du om fremtiden?

For meg er det viktigste familie. Jeg har to barn og når det koker ned til hva som er viktig så blir det dem. Det er viktig for meg å kunne nyte de dagene som kommer. Jeg må bli flinkere til å være litt klokere med valget av jobber. Det jeg håper er at jeg en dag kan begynne å velge vekk ting også, når jeg har klart å bygge opp karrieren på et sånt nivå.

Hvilket minne glemmer du aldri?

Selvfølgelig så er det å få barn og å gifte seg de største dagene i livet. Men hvis jeg skal velge et mer sånn tilfeldig minne så var det kort og godt en dag mannen min og jeg hadde lånt båten til onkelen min. Da satt jeg på dekk som jeg har alltid gjort siden jeg var liten, og sang og spiste snickers-is vi nettopp hadde kjøpt på Hankø Marina. Så snudde jeg meg og tittet på mannen min som kjørte båten, og akkurat da tenkte jeg at ”nå, nå er jeg lykkelig”.

Hva er en perfekt sommerdag for deg?

Da er vi i Norge, på en liten strand i Hankøsundet som jeg har døpt til ”Yndlingsstranda”, og vi har reist dit med snekka for å grille og bade hele dagen. Akkurat nå begynner jeg nesten å grine av å tenke på at jeg ikke får til det i dag!

Hvordan tilbringer du en dag? Beskriv en dag i livet ditt.

Etter en natt med amming hver tredje time, så står jeg opp i syv-åtte tiden. Da prøver jeg å få i sønnen min på fem år litt mat, for det er han ikke alltid så glad i. På ukedagene sender vi han eldste i barnehagen. Siden jeg er frilans må jenta vår på snart fem måneder ofte være med meg på jobb. Ingen dager er like, men jul og sommer er absolutte høysesonger, og ellers kommer det an på hva jeg legger opp til. En gang hadde vi sommerferie første uka i desember. På kveldene ser ofte jeg og mannen min på dvd, men nå som vi har sett alt av Friends ti ganger minst, har vi begynt med Kongen av Queens som vi kjenner oss veldig igjen i. Da kobler vi ut og får tid til å glane litt.

Hvordan var ditt første stevnemøte?

Siden mannen min og jeg ble sammen da vi var 14 år har ikke jeg vært forferdelig mye på date. Det var tanta mi som introduserte oss, og han var tre år eldre og alle visste hvem han var fordi alle i min omgangskrets var litt forelska i han. Første gang jeg traff han så strakk han ut hånda og sa ”Ole-Henrik” og da sa jeg ”det vet jeg vel!” og ble litt flau.

Hva er du minst stolt av?

Jeg er ikke akkurat høy i hatten for dette. Da jeg skulle føde datteren min så var det mange ganger jeg følte veene var i gang. Jeg ble helt utslitt samtidig som ingenting hendte, for veene ga seg på kvelden. Så har det seg sånn at jeg er avhengig av nesespray, og da vi var på sykehuset etter en av de her gangene, ba de meg om å gå hjem for å sove. Da sa jeg at jeg trengte nesespray, og hun ene studenten sa at det kunne jeg ikke ta, for det har en tendens til å stoppe veer! Siden jeg er avhengig av nesespray så skjønte jeg at det var stor sannsynlighet for at det var min egen skyld og det er jeg litt flau over ennå.

Hvem ville du strandet på en øde øy med?

Pappa, for han er så ressurssterk og ganske morsom og underholdende. Litt sånn McGyver-type faktisk. Men så skal det også sies at jeg ikke hadde vært så veldig glad om jeg strandet på en øde øy.

Del på Facebook

Hva er det sprøeste du har gjort?

- En gang hoppa jeg i strikk i 50 meters høyde på Tusenfryd sammen med broren min. Vi ga det til hverandre i bursdagsgave og dro hverandre veldig opp i forkant. Det ble jeg som fikk ansvar for å dra i tauet som kom til å slippe oss, og vi skrek helt ekstremt. I ettertid ser jeg at det var ganske slemt å la sønnen min se på dette fra bakken, for han skjønte nok ingenting. Men jeg tror nok jeg kunne hoppet i strikk igjen.

Les også intervjuene med de andre som har trukket spørsmål opp av f-b.nos sommerhatt:

Aksel Kolstad: – Marianne Aulie gjør meg forbanna!

FFK-leder Svein Johannessen: – Jeg er ganske sentimental

”Tre om Taube”-aktuelle Hege Elisabeth Olsen:  Nissen fikk Hege til å sette bryllupsdato

Remi “JokR” Graarud: – Elsker å opptre

Kinosjef Jørgen Søderberg Jansen: Kinosjefen fridde to ganger og fikk to ja!

Ingrid Bjørnov: - Uten Benedicte Adrian hadde jeg blitt musikklærer

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags