Syngedamene strålte av glede

"Syngedamene" slo ut i full blomst under konserten i Råde kirke lørdag kveld.

"Syngedamene" slo ut i full blomst under konserten i Råde kirke lørdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

"Syngedamene" har et enkelt navn, men repertoaret er både krevende og variert. Lørdag kveld hadde de sin debutkonsert i Råde kirke.

DEL

Det nystartede lokale koret, som består av 16 damer pluss dirigent Helene Haarr, hadde øvd intensivt før konserten med navnet: "No koma Guds englar".

"Syngedamene" fremførte både kjente og mer ukjente julesanger. Vi nevner bare et knippe: "Carol of the Bells", "God Rest Ye Merry Gentlemen", "The Infant King" og "Her kommer dine arme små", sistnevnte med Inger Johanne Grimsrud som solist.

Se billedgalleri fra konserten her

Kjempegøy

– Vi sang også noen sanger på lysmessen før jul, men det er nå i kveld vi har hatt vår store debut. Vi er veldig fornøyd. Mye kunne gått galt, men det skjedde ikke, forteller Helene Haarr etter konserten.

Lederen i koret, Marthe-Julie Lundeby, sier at det er spennende å vise seg frem for bygdas befolkning.

– Dette var kjempegøy. Vi har øvd mye, og i kveld har det gått bra. Det skyldes ikke minst vår fantastiske dirigent og motivator, legger hun til.

Koret vil imidlertid ikke hvile på sine laurbær og nye utfordringer venter. Onsdag 8. januar starter øvelsene opp igjen i Råde kapell og dagen etter er det prøvesynging med opptak av nye sangere.

– Vi skulle gjerne supplere med flere annen sopraner og alter, påpeker Lundeby og Haarr.

LES OGSÅ: Rundet av året elegant

Flere aktører

Men det var ikke bare Syngedamene som gjorde konserten i Råde kirke til en flott opplevelse med sin klangfulle og presise sang.

Kirsten Eggen og Marte-Kari Melkerud bidro på henholdsvis fele og piano med "Mitt hjerte alltid vanker" og "Kling no klokka".

Råde barne- og ungdomskantori sang flere sanger, blant annet ”En krybbe var vuggen” og "Marias guttebarn". Børge Sandal dirigerte og akkompagnerte på piano, mens Malin Sofie Rekstad spilte tverrfløyte til et par av innslagene.

To av medlemmene i barne- og ungdomskantoriet, Signe Delviken og Charlotte Martinsen, forteller at de også har hatt en masse øvelser.

– Vi kunne nok øvd enda mer, vi slet litt med tekstene i kveld. Neste år vil vi forsøke å få med flere i koret, sier de ivrige jentene.

LES OGSÅ: Nede på jorden, inne på Mølla

Koordinator

Børge Sandal, som dro i trådene for konserten, startet med å spille på orgel: Preludium av Bach fra Christmas Oratorio.

– Neste år er det planer om å fremføre hele oratoriet under konserten, så kom igjen fjerde juledag 2014, anbefalte han de 140 tilhørerne i Råde kirke lørdag kveld.

Til avslutning sang "Syngedamene" og Barne- og ungdomskantoriet sammen sangen som var konsertens tema: "No koma Guds englar". På siste verset fikk også publikum anledning til å være med. Det endte med stående applaus og blomsteroverrekkelse.

LES OGSÅ: Urfremføring av Løvland

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags