Slipper sin første singel

Hanna von Bergen og bandet slipper torsdag sin første singel «Play By Ear» som handler om Hannas egne opplevelser.

Hanna von Bergen og bandet slipper torsdag sin første singel «Play By Ear» som handler om Hannas egne opplevelser. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Hanna von Bergen har spilt over 100 konserter på små og store steder. Torsdag slipper hun sin debutsingel.

DEL

Den kreative Fredrikstad-jenta spiller både piano, mbira, Array mbira og synger, og har spilt over 100 konserter på store og små arrangementer.

LES OGSÅ: Musikk kan være en veiviser i sorgen

Hun har opptrådt på Hafslund miljøfestival for 12.000 personer, i en kirke på Månefestivalen i 2010 og i en bakke på Audunbakkefestivalen i 2009, og torsdag slippes hennes aller første singel.

Egne opplevelser

Singelen «Play By Ear» handler om flere av de finurlige og morsomme hendelsene von Bergen har opplevd.

– Låten er delt opp i tre historier. Det første verset handler om en gang jeg gikk meg vill i London og endte opp med å hjelpe en tatergruppe med å male 4.000 sko grå.

– Den andre historien er hentet fra da jeg tilfeldigvis havnet på en brun pub, i samme by, hvor det ganske overstadig berusede klientellet forvekslet meg med Lily Allen. Jeg tok det på strak arm og lekte kjendis resten av kvelden, sier hun.

PRODUKTIV: Hanna von Bergen har allerede rukket mye.

I den siste delen av låten får lytterne bli med til fjellene i Portugal da von Bergen bodde i en bil sammen med en venn og hans familie.

– Vi tilbragte dagene med å spise appelsiner, nyte naturen og drikke den tradisjonelle spriten Madronia. Turen endte med at jeg fikk en tatovering, gjort for hånd under åpen himmel. Man kan vel kanskje si at «Play By Ear» er lydsporet til disse eventyrene.

 Turen endte med at jeg fikk en tatovering, gjort for hånd under åpen himmel.

Releasefest i Oslo

Søndag 26. oktober inviterer hun, sammen med sine faste bandmedlemmer Erlend Magnus Barratt-Due Solum (klarinett), Erik Normann Sannes Aanonsen (Kontrabass), Jørgen Nordby Henriksen (perkusjon), Andreas Torday Gulden (cello), til releasekonsert på Parkteateret i Oslo.

– Jeg prøver å formidle koselig melankoli som ofte består av litt eksplorativ navlelo – i form av at musikken handler om mine følelser, opplevelser og prosesseringer.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags