Over 200 danset til «MOVE IT!»

Kulturskolen fremførte forestillingen Move It på Dansens Dager i Blå Grotte.

Kulturskolen fremførte forestillingen Move It på Dansens Dager i Blå Grotte. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

DANSENS DAGER: Fra små hoftevrikk til lange, spenstige hopp. Elevene ved Kulturskolen arrangerte forestillingen «MOVE IT!» på Blå Grotte hele helgen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Det vært folksomt hele helgen på Blå Grotte.
- Ja, vi har solgt nesten tusen billetter, forteller en glad Irmelin Robertsen. Hun er fagleder for dans på Kulturskolen og har nå, sammen med et danseensemble på nesten 200 elever, gjennomført den tredje og siste forestillingen denne helgen. «MOVE IT! ble en publikumssuksess med fulle saler på samtlige forestillinger. –Vi har denne ene forestillingen i året og det er så gøy at mange vil komme og se på de flinke elevne våre, sier hun.

Se STORT bildegalleri fra «MOVE IT!» her

Flott og variert

Programmet hadde intet mindre enn 24 innslag og noen nummer var både mer omfattende og lengre enn andre. Danserne hadde egne aldersbaserte gruppe-fremførelser, men varierte også med sekvenser der de hadde med forskjellige aldere (5-19 år) og kategorier.
–Vi har jobbet helt siden august med å lage koreografiene, forteller Irmelin Robertsen. Hun forteller at det ligger mange timer og rikelig med teknikk- og koreografitrening bak alt dette.

Nøye tilpasset

Det er mange danseteknikker som benyttes; Hip Hop, ballett, jazzdans, moderne og forskjellige dansemikser. Til dette påfølger det hele 371 klesskift og uendelige endringer i scenebildet.
 –Vi har jobbet nærsagt i en uke med Simon Holt for å bare få til den rette lyssettingen, smiler Irmelin. Hun forteller at det er omtrent 50 foreldre bak scenen også.
–De jobber med å få riktig kostyme til riktig koreografi og det er en utrolig viktig jobb, fortsette hun.

Se STORT bildegalleri fra «MOVE IT!» her

«Den siste dansen»

Det var et sterkt øyeblikk da Irmelin Robertsen holdt en liten takketale til slutt. –Dette blir tungt, men vi har fire avgangselever som fortjener en ekstra hilsen, sier en medtatt danselærer. Mina Marie Dahle, Jenny Guttormsen Labråten, Sara Sneltorp og Kari Vig Petersen er alle 18 år og russ. Ettersom Kulturskolen følger skolegangen, så er tilbudet nå over for disse fire jentene og de er avgangselever også her.

Hun fortsetter; -Jenny og Mina Marie har vært med oss siden de var 6 år gamle og det blir et stort savn etter dere, smiler Irmelin. De fire har grått siden de avsluttet den siste dansen og mottar et minne og blomst som takk for strålende innsats for dansen og samværet gjennom 13 år. – Det har vært stort å få være med og det er så trist at dette er vår siste forestilling, sier Jenny. –Ja, men heldigvis er vi elever der en liten stund til, smiler Mina. - Nå har vi hatt denne årlige forestillingen i 13 år, sier de, så april heretter blir veldig spesiell.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags