Gå til sidens hovedinnhold

Norsk blues fra L.A.

Artikkelen er over 11 år gammel

Med Patey’s Pipe og gjesteartist Claudia Scott hevder Bryggetaket å ha booket et av Norges beste bluesband til konsert fredag kveld.

Samarbeidet er en gjenforening fra da bandleder Bent Patey og roots.- og countrydronning Claudia Scott spilte sammen i Los Angeles på 1980-tallet.

Bent Patey er kjent fra over 30 plateinnspillinger for andre artister, men har også alltid hatt sitt eget prosjekt, med egne låter og varierende besetninger. Tidlig på åttitallet turnerte han landet rundt med «Pateys Pipe». Han ble blant annet nominert til Spellemannsprisen som komponist for platen «Ocean Front Walk»i 1983.
 Senere på åttitallet flyttet han til Los Angeles og startet sammen med blant andre Nissa Nyberget en tirsdagsjam på et av utestedene i Santa Monica. Dette ble etter hvert et samlingssted for skandinaviske musikere og musikkstudenter. Claudia Scott var blant de norske artistene som frekventerte stedet og spilte med Patey’s Pipe.
Våren 2009, 20 år senere, sto Patey’s Pipe og Claudia Scott på samme scene igjen. Siden har det vært jevnt med konserter på klubber og festivaler over hele landet. Nå har turen kommet til det blueselskende publikum i Fredrikstad – som vi tipper møter mannsterkt opp fredag.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.