Nå er renseanlegget dekket med kunstverk

PLENPYNT: Ute på plenen, over det nye renseanlegget, finner du Magne Furuholmens krukker. De finnes i to størrelser på Soli Brug.Alle foto: Thomas Hörman Arntsen

PLENPYNT: Ute på plenen, over det nye renseanlegget, finner du Magne Furuholmens krukker. De finnes i to størrelser på Soli Brug.Alle foto: Thomas Hörman Arntsen

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Inne i huset kan du nyte 40 kunstverk av Pablo Picasso. På utsiden kan du se Magne Furuholmens krukker, plassert på Soli Brugs nye renseanlegg.

DEL

Har du noen tusenlapper til overs, kan du skaffe seg spansk veggpryd eller gulvpryd fra et av medlemmene i popsuksessen a-ha.
Tar du et langt skritt bakover i tid, så er det mulig å skaffe seg litografi eller linoleumssnitt fra en av de markante kunstskikkelsene i forrige århundre.

Kjennskap

– Pablo Picasso-bildene har vi jobbet med et par års tid. Det må planlegges, og vi har selvsagt kontakter som kjenner til bilder i privat eie, og hjelper oss med å få bildene opp for salg hos oss, forklarer Ole Dørje på Soli Brug.
Han åpner forsommerutstillingen på lørdag, og den skal henge oppe i 14 dager.
Prisene på Picasso svinger fra 3.000 til 68.000 kroner, og du kan nærstudere 40 bilder.
Magne Furuholmen byr på bilder med Beatles-tema, men har også maleri og grafikk hengt opp. Hans fat og krukker med et felles tema er spennende, men da må du opp i pris. De minste bildene til artisten starter på 9.000. Men du kan finne bilder og krukker som løper derfra og opp i 130.000 kroner.

Renseanleggspynt

– Krukkene passer utmerket på våre kumlokk. Vi måtte bygge renseanlegg til gråvannet, og hva var da bedre enn å sette dem oppe på kumlokkene? Vi synes det ble gøyalt, sier Dørje.
Ved siden av Picasso og Furuholmen, kan du se Karen Klims glass, Nikolai Gorbashows malerier og grafikk samt Ana Luisa Rebóras bilder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.