Morgendagens søsken

Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lørdag var det familiekonsert på Cicignon skole med barne- og ungdomskoret Toneklang og Eli Rygg, kjent fra Portveien. Konserten ble kalt ”Fra Portveien til Cicignon”, og koret framførte sanger fra det populære tv-programmet.

DEL

Bak scenen er det en spent gjeng som sitter og venter på å få komme ut å møte publikum. Jentene i Toneklang har gledet seg til konserten i lang tid, og det å få synge sammen med Eli er ekstra stort.

- Vi starter med den viktigste sangen vi skal synge. Den heter ”Morgendagens søsken” og har et budskap alle bør få med seg, sier Eli Rygg.

Jentene i koret står som tente lys og framfører sangen med lyse og klare stemmer. Publikum synger med og det er god stemning i salen. For selv om Portveien 2 ikke lenger går på tv og mange av de yngste ikke kjenner til programmet, lever fortsatt sangene videre. Særlig de voksne synes det er gøy å få nynne med på noen av de mest kjente sangene, som for eksempel ”Hysj, kan du høre gresset gro”, ”To kaniner” og ”Tegnevise”.

De eldste jentene i koret har i tillegg øvd inn noen Michael Jacksonsanger som de framfører mens publikum klapper med.
 

Plass til flere

Toneklang er et kor for dem mellom 6 og 25 år og har nå 23 medlemmer.

- Men det er plass til mange flere, understreker styreleder i Toneklang, Else Marie Jervell Hansen.

Hun har selv vært med og sunget i koret som har eksistert i 62 år. De er tilknyttet Norges barne- og ungdomskorforbund og er i tillegg det eneste barne og ungdomskoret i Norsk Sangerforbund.

- Det var Fredrikstad Damekor og Fredrikstad Mannskor som i 1948 tok initiativet til å starte et barnekor. Nå er de faddere for Toneklang, og vi har et tett samarbeid med medlemmene i de to andre korene, forteller Else Marie.

-    Det er skikkelig kult å samarbeide med Eli, roper en av jentene entusiastisk.

Grunnen til at de begynte å samarbeide var at Eli Rygg var en god venn av dirigent Susanne Arnesens avdøde far, Kåre Arnesen.

- Han var dirigent for Toneklang i over 20 år og vi er veldig glade for å ha fått Susanne som dirigent nå. Da har vi fortsatt den gode ”Arnesenånden” i koret, smiler Jervell Hansen.  
 

Artikkeltags