Millionstøtte til Køber-drama

Spiritisme Byfogd Ludvig Dahl og datteren Ingeborg Køber under en spritistisk seanse i hjemmet på Cicignon. Bildet er trolig tatt tidlig på 1930-tallet. 
Foto: Fra boken «Mysteriet Ingeborg Køber»

Spiritisme Byfogd Ludvig Dahl og datteren Ingeborg Køber under en spritistisk seanse i hjemmet på Cicignon. Bildet er trolig tatt tidlig på 1930-tallet. Foto: Fra boken «Mysteriet Ingeborg Køber»

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Norsk Filminstitutt har stor tro på det planlagte tv-dramaet om Køber-saken. Nå har insti- tuttet bevilget seks millioner kroner i produksjonsstøtte.

DEL

Det er produksjonsselskapet Funkenhauser, med Bård Tufte Johansen og Harald Eia som profilerte eiere, som skal lage den seks episoder lange dramaserien som vil bli sendt på TV Norge.

Innspilling om et år

Innspillingen starter trolig i mars neste år med planlagt sendestart høsten 2013.
– Forprosjektet lover godt. Det burde ligge til rette for en kvalitetsserie fra den turbulente mellomkrigstidens Norge. Vi ser frem til en tv-serie med pregnant visuell stil som på spennende vis søker å avdekke omstendighetene rundt et mysterium, sier Einar Egeland, langfilm -og tv-dramakonsulent i Norsk filminstitutt.

Stor tro på serien

Seriens totalbudsjett er på 24, 6 millioner kroner, men foreløpig er ikke finansieringen helt i boks.
– Vi kommer til å jobbe knallhardt frem til sommeren for å fullfinansier prosjektet som vi har stor tro på. Køber-saken er gull og vil egne seg meget godt på tv, sier produsent Stina Greaker.
Manuset bygger på Ivo de Figueiredos bok «Mysteriet Ingeborg Køber» som kom ut i 2010. Elementer som spiritisme, kjærlighet og et mulig mord står sentralt i handlingen som utspiller seg tidlig på 1930-tallet.

Røper ikke navn

Skuespilleren som skal gestalte Ingeborg Køber, seriens hovedkarakter, er funnet. Det samme er faren, byfogd Ludvig Dahl, som Ingeborg beskyldes for å ha drept.
– Jeg kan ikke gå ut med navnene ennå, men det dreier seg om etablerte skuespillere, sier Stina Greaker.

Opptak i Fredrikstad

Store deler av serien vil bli spilt inn i Fredrikstad og på Hankø.
– Utfordringen blir å finne miljøer og eksteriører som matcher tiden som handlingen er lagt til, fremholder Greaker.

Andreas Riiser skal regissere serien. Han har laget flere prisbelønte kort- og novellefilmer. I tillegg har han regissert et par episoder av komedien «Ut i vår Hage» med Harald Eia og Bård Tufte Johansen i hovedrollene.

Kjersti Ugelstad og Cathinka Nicolaysen er manusansvarlige.
Ugelstad er den mest erfarne av dem. Hun har tidligere skrevet manus til barnefilmen «Asfaltenglene» og krimseriene «Torpedo» og «Spesialenheten», samt til dramaserien «Hotel Cæsar».

Artikkeltags