Maud og Kornelia tok Spektrum med storm

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Foran et ellevilt publikum i Spektrum og 700.000 tv-seere sang Maud Gutterup (12) og Kornelia Eline Skogseth (13) sin finalelåt.

DEL

De to Fredrikstad-jentene sang bidraget ”Skjera bagera” som nummer to i rekken og stemningen sto taket i Spektrum.

Til tross for at de ikke gikk videre til topp fire var Maud og Kornelia lykkelige for å ha fått sjansen til å synge for et fullsatt Oslo Spektrum.

– Det var helt utrolig gøy, som å være i en drøm. Helt ubeskrivelig, fortalte de to jentene i kor.

Det var gruppa Unik 4 som stakk av med seieren for sin låt "Så sur da".

LES OGSÅ: Gedigen heiagjeng fra Fredrikstad

– Jeg er så utrolig glad på deres vegne, jeg unner de så sterkt å vinne fordi de er så talentfulle, stråler Maud etter finalesendingen.

– Jeg trodde absolutt at de ville komme med i topp fire siden jeg synes de er superflinke, men i år var det så mange gode at det var nesten umulig å spå en vinner, oppsummerer Kornelia.

Etter sending var det en rørt og sjokkert gjeng i Bø-gruppa Unik 4 som møtte pressen.

– Vi hadde ikke trodd vi skulle komme med på audition, fortalte en gråtkvalt og lykkelig Annika Momrak.

Gråt etter sending

Da tv-kameraene ble skrudd av måtte Maud og Kornelia gråte noen tårer fordi de kommer til å savne MGP junior-sirkuset. De har fått mange venner og tilbragt masse tid med alle.

– Jeg kan ikke tro det er over, det er utrolig trist å ikke skulle være med alle her, forteller Maud med tårer i øynene.

– Jeg kommer til å savne alle menneskene og opplevelsene her. Det rareste å tenke på akkurat nå er at på mandag skal vi tilbake på skolen igjen, det blir helt surrealistisk, sier Kornelia og rister litt på hodet.

På forhånd hadde Maud og Kornelia ivret etter å endelig få synge "Skjera bagera" direkte på NRK og etter sending måtte de skrive autografer til fansen i Spektrum.

– Det er utrolig gøy å tenke at nå er dagen her. I stad tenkte jeg over det og først nå har det gått opp for meg at vi faktisk er med i Melodi Grand Prix junior, jublet Kornelia til FB før sending.

Med seg hadde Maud og Kornelia en solid heiagjeng på 215 fans fra Fredrikstad, og med 7000 utsolgte seter i Spektrum er sangkonkurransen en riktig fest.

LES OGSÅ: Nå skjer'e snart, bagera.

Etter at de ti bidragene har stått på scenen er det fire som skal stemmes videre til en superfinale. På forhånd synes Maud og Kornelia at alle bidragene var knallgode.
 
– Vi har veldig lyst til at de som ser på oss skal stemme, men det er så unaturlig å si det, for det virker nesten litt frekt. Vi liker jo alle sangene, påpeker Maud.

Den siste uken har vært intens øving i Spektrum og jentene fikk en knallgod generalprøve lørdag formiddag.

Duoen fra Fredrikstad har gledet seg til å endelig få synge sangen sin for hele Norge.

– Jeg skalv en del før vi gikk på, men med én gang jeg begynner å synge så begynner jeg å se på Kornelia som smiler og på danserne, og da går alt veldig greit, forteller Maud etter generalprøven og fortsetter:
 
– Det var så morsomt, for når vi var ferdig så jublet jeg og synes det var så gøy, og da var Kornelia blitt nervøs, ler Maud.

Forkjølet sanger 

– Jeg har en uvane som jeg har hatt lenge og det er at jeg blir så nervøs når jeg er ferdig med noe, så da ble jeg helt stressa, smiler Kornelia.
 
Fredriksstad Blad møtte de to jentene bak scenen før de skal opptre foran 7000 barn og voksne i Oslo Spektrum. Etter å ha øvd i lang tid var Maud og Kornelia energiske og klare for scenen, til tross for at Maud sliter med en liten forkjølelse.

Finalen har allerde vært utsolgt i lang tid og barn og voksne har strømmet til både generalprøven lørdag ettermiddag og finalen lørdag kveld.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags