Patti Smith and Her Band er allerede lansert som en av hovedartistene, i tillegg er Anne Grete Preus, Monica Heldal, Phone Joan og Guro von Germeten & Schwindelfrei Orchestra bekreftet klare.

I tillegg vet vi at det arbeides med å få på plass Suzanne Vega og Beth Hart som de to siste hovedartistene, uten at Jimmy Olsen ønsker å bekrefte opplysningene.

Husker du allsangen under CC Cowboys? - se video:

 

– Viktig tema

Derimot kan han bekrefte at Månefestivalen 2014 utelukkende skal bestå av kvinnelige artister eller band med kvinnelige frontfigurer.

– Det har alltid vært mye debatt rundt kjønnsfordelingen på musikkfestivalene, hvor det har vært hovedvekt på mannlige artister. Og slik har det vel vært på Månefestivalen også. Jeg synes det er et viktig tema, dessuten er det helt uproblematisk å lage en festival med kvinnelige artister. Jeg mener man kunne laget en av verdens beste musikkfestivaler selv om man bare hadde kvinnelige artister på plakaten, sier Olsen, som ønsker å vise bredden av kvinnelige artister under sommerens festival.

Det jeg håper er at Månefestivalen blir mer feminin enn den har vært fremover, også publikumsmessig

– Jeg tror det kommer til å vekke oppsikt at vi gjør dette, men vi kommer ikke til å profilere sommerens festival som en festival for kvinnelige artister. Alle artistene vi nå booker kunne uansett spilt på hvilken som helst månefestival. Men kanskje spesielt innen musikk og rock har det vært mannsdominert lenge, selv om det fins nok av gode kvinnelige artister. Kjønnsfordelingen på festivaler generelt burde være 50/50, mener Olsen.

Mer feminin

– Det jeg håper er at Månefestivalen blir mer feminin enn den har vært fremover, også publikumsmessig. Jeg tror det bare vil slå positivt ut og jo flere damer vi har i publikum, jo mindre bråk vil det også bli, mener Olsen, som tror at standpunktet til neste års festival også tydelig vil vise festivalens tankegang rundt samfunnsengasjement og samfunnsansvar.

– Dessuten mener jeg at vi kommer til å få tidenes beste månefestivalprogram neste år.

Hva mener du?
Er det smart av Månefestivalen å satse på kvinnelige artister?
Hvem ville du ha  ønsket på scenen i Gamlebyen.

Si din mening i kommentarfeltet under