Magi uten ett eneste ord

ARTIGE GREP: Med et flust av farger, artige rekvisitter og engasjerende dans skapte Studio75 en livlig fremføring av «Charlie og sjokoladefabrikken».Alle foto: Geir Carlsson

ARTIGE GREP: Med et flust av farger, artige rekvisitter og engasjerende dans skapte Studio75 en livlig fremføring av «Charlie og sjokoladefabrikken».Alle foto: Geir Carlsson

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Mannsterke danset Studio75 til live Willy Wonkas sukkersøte verden.

DEL

Historien om fattiggutten Charlie som vinner gullbillett til Willy Wonkas fargerike fabrikk er en klassiker, men tirsdagens forestilling på Blå Grotte var likevel ganske annerledes.

– Jeg tror ikke dette har vært gjort som danseforestilling før, så derfor tror jeg det er en liten verdenspremière, forteller Camilla Vogt Chylie fra Studio 75.

Danseskolen gjør alltid litt ekstra til juleavslutningen.

– Vi fant ut at vi ville gjøre dette for et år siden. Da vi kom på «Charlie og sjokoladefabrikken» så visste vi at det var den. Sånt bare vet man, forteller den stolte dansepedagogen som sammen med fire andre pedagoger fra Studio 75 har planlagt forestillingen.

Forestillingen er skapt på høstens 16 treninger og lønn for strevet fikk danserne i form av en fullsatt Blå Grotte.

Holder danserne i sjakk

Historien ble formidlet utelukkende gjennom dans fra de 150–200 unge og voksne.

– Vi skulle nesten solgt billetter til bak scenen for det er ganske morsomt til tider, sier Vogt Chylie om hvordan det er å holde så mange dansere i sjakk.

- Det er utrolig gøy og man finner mange måter å gjøre det bra på, sånn at det skal fungere for alle og ikke bli stress.

Den velkjente historien var uendret, men fortalt gjennom dansen var publikum vitne til en fortryllende verden av både humor og alvor.
– Det vi håper med dette er å få vist dans som uttrykksform, at det er en måte å fortelle en historie på uten å bruke ord, forklarer hun.

Mye hard jobbing

– For oss dansepedagoger er det å kunne bruke både barn, ungdom og voksne til dette bare helt fantastisk. Vi får gitt uttrykk for mye gjennom de.
Ikke bare har de laget koreografien til det timelange showet, men også kostymer, lyd og lys er nøye planlagt.

– Det er klart det er mye hardt jobbing for alle, men derfor er det så viktig å like det. Når man ser forestillingen her og hvor happy de er, så er det verdt alt.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags