Gå til sidens hovedinnhold

Lyste opp årets siste sommernatt

Artikkelen er over 7 år gammel

Publikum fikk servert fire fantastiske solister, et mannssterkt symfoniorkester og et av byens mest sjarmerende unge talenter. Men det er den storslagne avslutningen alle vil snakke om i lang tid fremover.

Med utendørskonserten "Musical Fireworks" ønsket herrene i Østfold Music Productions å vise at det er mulig å få til storslagne konsertopplevelser i forholdsvis lille Fredrikstad. Og skal man dømme ut ifra reaksjonene fra publikum klarte de det så til de grader.

– Dette har vært en fantastisk kveld på alle mulige måter, sier Bjørn Halstensen.

– Det har vært voldsomt mye jobb, med mye planlegging og mange detaljer som skulle på plass, men resultatet er helt utrolig, forteller produsenten.

– Nå håper vi bare at dette er starten på noe. Vi håper at vi har fått vist at det er riktig og viktig å tenke kvalitet, og at vi har gitt folk en opplevelse de vil snakke om lenge, fortsetter han, og lover følgende:

– Vi har ikke tenkt til å gi oss!

LES OGSÅ: – Vi er nødt til å tenke stort

Stjernelag

Nærmere 600 mennesker hadde funnet veien til Isegran for å se et show ulikt alt annet som er gjort i denne byen tiligere.

Fire anerkjente solister, én fremtidig stjerne og et symfoniorkester bestående av hele 33 dyktige musikere leverte en musikkopplevelse av de sjeldne.

Erik-André Hvidsten bidro på sitt sedvanlige vis med både humor og stemmeprakt. Ann Christin Elverum strålte på scenen, og leverte blant annet en fantastisk versjon av "The Wizard and I" fra musikalen Wicked. Svenske Alexander Lycke har en stemme oss dødelige bare kan drømme om, og Heidi Gjermundsen Broch viste at dansetrinnene er nesten like velsmurte som stemmebåndene.

Og la oss ikke glemme sju år gamle Leah Hyldmo, som sjarmerte samtlige publikummere i senk da hun fremførte klassikeren "Tomorrow" fra musikalen Annie.

– Det er et kjempekick å stå på scenen med så mange flinke folk. Det kan jo ikke bli gøyere, sier Erik-André Hvidsten.

– De andre solistene er så fantastiske på hver sin måte, så jeg var aldri i tvil om at dette ville bli utrolig bra, sier Ann Christin Elverum.

LES OGSÅ: Lille Leah blir med de store

Musikalsk fyrverkeri

Også var det denne avslutningen da.

Etter en Abba-medley som fikk enkelte publikum til å reise seg skygget artistene banen. Avslutning var nemlig viet symfoniorkesteret, og et spektakulært komponert fyrverkeri, satt til Richard Straus-stykket "Also Sprach Zarathustra" og en overture fra Jesus Christ Superstar, før det hele ble avsluttet med en musikalsk snartur innom Star Wars-universet.

Fyrverkeriet bygde seg opp i takt med musikken, og lyste opp nattehimmelen over Isegran. Byen har neppe sett noe lignende tidligere, og man skal ikke se bortifra at sosiale medier vil florere av fyrverkerivideoer tatt av fascinerte publikummere de nærmeste dagene.

For som produsent Dag Solheim sa:

– Først fikk vi et fyrverkeri av sang og musikk, og så fikk vi et fyrverkeri med musikk!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.