Gå til sidens hovedinnhold

Løftes frem med Rybaks MGP-låt

Artikkelen er over 8 år gammel

MGP-vinner Alexander Rybak (26) har skrevet tekst og melodi til Annsofi Pettersen. Men 18-åringen får også solid hjelp fra tre lokale produsenter og en manager.

Du hørte kanskje låten onsdag kveld. Da ble de sju kandidatene før delfinalen i Florø presentert på NRK, med en 40-sekunders snutt hver.
Lørdag er det alvor. Da skal seerne avgjøre skjebnen til «I'm With You». Grunnpakken til vinneren med størst seiersmargin noensinne i Melodi Grand Prix er foredlet, slipt og polert i Fredrikstad. Herrene Kenneth Gutterup, JP Paulsen og Einar Kristiansen er det lokale produsentteamet.

Godt forberedt

– Jeg er godt forberedt. Jeg kan sangen ut og inn, den er en del av meg nå. Jeg har fått gode tips fra Alexander om hva som skal til, men jeg er meg. Det betyr at jeg må sette mitt særpreg på låten. Jeg må tolke den ut fra meg, og har brukt mye energi på å tenke gjennom hvordan den skal formidles. Og akkurat der har Alexander vist at det finnes ting du må ta hensyn til, sier jenta fra Sarpsborg.
Du har sett henne før, både i «Korslaget», «The Thrill of Michael Jackson» og i «X-faktor». Den siste tevlingen ga henne en tredjeplass.
Produsent Kenneth Gutterup er hellig overbevist om én ting:
– Lykkes ikke Annsofi i Florø, er jeg 100 prosent sikker på at vi kommer til å få høre mer fra henne i tiden som kommer.
Men vi har alle sammen den gode følelsen, og vi tror at hun vil ta seg videre til finale. For denne sangen er en slags «Chorus» i bunad, sier han illustrerende.

Kan slå an

Det trehodede produsenttemaet og manager Dag B. Solheim er enige om at låten kan slå an nasjonalt og internasjonalt. Den byr på diskré folketoner, men har en enkelthet og en originalitet med seg.
– Vi har skapt noe som låter enkelt, og som oppfattes som varmt og organisk, mener de.

Godt samarbeid

JP Paulsen, Einar Kristiansen og Kenneth Gutterup har hatt et godt og nært samarbeid med den internasjonale vinneren fra 2009. De har allerede merket at det kom en del gratis drahjelp da Rybak ble koblet opp mot Pettersen.
Støtteerklæringer ramlet inn fra alle verdenshjørner. Og Rybaks røtter fra Hviterussland er ingen ulempe.

Gi og ta

Med fire kokker er det en fare for mer søl. Og serveringsdamen med mikrofon vil også ha en finger med i spillet.
– Vi har diskutert oss frem til løsninger. Det har vært litt gi og ta, men du merker fort at opphavsmannen er profesjonell. Så siste ordet har vært hans. Han vet mye om hvilke knapper det skal trykkes på, hva som betyr noe i en Grand Prix-setting, men han har også vist lekenhet. Alexander er også glad i lego, humrer Gutterup.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.