Kreativt på DeNoFa

Stiller ut i Galleri direktoratet: I bakgården til Hydrogenfabrikken i Øraveien finner du Hans Gerhard Meiers utstilling. Skiltene bak til høyre er laget av gamle støvsugerposer.foto: johnjohansen

Stiller ut i Galleri direktoratet: I bakgården til Hydrogenfabrikken i Øraveien finner du Hans Gerhard Meiers utstilling. Skiltene bak til høyre er laget av gamle støvsugerposer.foto: johnjohansen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Det ligger noe bak Hydrogenfabrikken. Ingen tikkende bombe, men kreativ dynamitt signert Hans Gerhard Meier.

DEL

Et stykke videre ut i DeNoFas fordums industriområder på Øra. Der kulturen rykker inn når industrien må trappe ned.

Der bak Hydrogenfabrikkens kulturelle storsal ligger galleriet «Galleri Direktoratet».

For tiden er det designeren og kunstneren Hans Gerhard Meier (41) som råder galleriets grunn med utstilling «So Far So Good- or No Good».

Kommer fra Notodden

Meier er en del av kunstnerfellesskapet Polvotten på Kråkerøy. Men han kommer opprinnelig fra Notodden og flyttet sammen med sin svenske kone til Fredrikstad -rett og slett fordi han syntes det var en helt fantastisk by.

– Jeg forstår ikke hvorfor denne byen skulle ha et dårlig omdømme, sier han undrende.

– Men nok om det. Jeg stiller ut cirka 30 arbeider hvorav noen installasjoner og kreative innspill.

Et av Hans Gerhards kreati ve innspill er produksjon av et produkt som vi egentlig ikke trenger, men som mange kanskje tror at vi trenger.

Elektrisk ørevoksfjerner

– Den elektriske ørevoksfjerneren er et produkt som jeg faktisk forsøker å få hygienegiganten Johnson & Johnson til å produsere. Og det skulle ikke forundre meg om de biter på agnet, smiler Meier.

Ørevoksfjerneren renser ørene dine på få sekunder. Meierhar regnet ut at vi kan spare 24 sekunder i forhold til å gjøre det manuelt.
– Regner man 24 sekunders tidsbesparelse daglig så blir det mange dager i løpet av et helt liv.

Meier sier at påfunnet er en stille protest mot forbrukersamfunnets unødvendigheter.

– Det finnes faktisk elektriske viskelær, banankuttere og elektriske tannbørster selvsagt. Helt unødvendig og veldig miljøsløsende.
Utstillingen holdes åpnet i helgene i hele februar.
 

Artikkeltags