Kampen om Drømmestipendet

Hannah Hunslund (15) fra Moss tok scenen.

Hannah Hunslund (15) fra Moss tok scenen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping deler ut 1 million kroner i stipend til hundre kulturutøvere under 20 år. Hele 23 talenter fra Østfold er nominerte til Drømmestipendet. Fredag kveld fikk de vise seg frem for publikum på Velferdshuset i sin «Drømmeforestilling».

DEL

13 av de nominerte stilte med sitt kulturelle bidrag på fredag. Musikk, sang, teater og kunst var innslagene som sto på programmet. Tilfeldigheter gjorde at ikke alle fikk presentert seg denne kvelden, men de som deltok hentet frem det beste.

Se stort bildegalleri fra Drømmestipendet her

-Drømmestipendet er en fantastisk mulighet til å sette ungdom, kultur og kulturskoler på agendaen både nasjonalt, regionalt og lokalt, sier Åste Selnæs Domaas. Som prosjektleder for Drømmestipendet syns hun det er stas å få mange av de nominerte til disse drømmeforestillingene. Det heter seg at de som mottar dette stipendet er «kulturutøvere på høyt nivå med stor lyst til å lære mer og utvikle seg innen sitt uttrykk (...)»

Anerkjenner «Drømmere»

Konfransier Ole Hermann Huth forteller at «drømmen» til ungdommene er et viktig element i juryens avgjørelse. Hvilke drømmer de har gjenspeiler deres ambisjoner og stipendet er en god plattform for å iverksette sine ønsker og utvikle seg. Man blir oppfordret til å tenke stort og tillate seg å drømme om mulighetene.

Må vente til sommeren

Det er ikke før 6 juni 2012 at avgjørelsen for hvilke som mottar stipend blir offentliggjort. – Det er veldig spennende, sier Monne Stang Møller (17, Halden) . Hun formidler evnen til å skrive og fremføre musikk gjennom gitaren og sangstemmen sin.

-Drømmen er å få ressurser til å utvikle mitt talent, eller sette opp noe på egenhånd, forteller hun.

Og de lokale nominerte er...

De nominerte fra Fredrikstad er klassisk-gitaristen Stefan Rudebjer (18). Han meddeler at hans første mål er å komme inn på Musikkhøgskolen i Oslo og så satse fullt på musikken. Nysirkuskompaniet, Aerialistic, som består av seks elever fra Kulturskolen i alderen 13-16 har sagt at -Vi har lyst til å kunne leve av vår type nysirkus. Bli kjent for vår stil sånn at vi kan opptre mye i Norge og i utlandet. Drømmestipendet vil hjelpe oss til å få kjøpt og lagd det utstyret vi trenger  for å drive luft- og balansekunst på scenen på en måte som ingen andre i Norge gjør, forteller de.

Fra Hvaler kom også billedkunstner Axel E. Thorenfeldt (14) og trombonist Karoline Trondsen (15) med.  

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags