Tamburen er en institusjon i Gamlebyen. Nå har den også opparbeidet seg et rykte som en samlingsplass for fylkets jazzelskere.

For hør bare her hvilke superlativer den lokale pianisten og lydmannen, Dagfinn Kristiansen omtaler stedet med:

– Et stemningsfullt lokale, ja jeg tør å påstå at det er et av de aller beste som finnes, sier Kristiansen som har besøkt en rekke særegne spilleplasser rundt omkring i Europa.

Akustikken trekker han spesielt frem.

Jazzentusiastene okkuperer lokalene hver torsdag kveld fra klokken åtte.

– Vi hadde nylig toårsmarkering for «Tamburens Venner». Gunnar Johnsen trommer ukentlig sammen musikere og det er ekstra hyggelig at mange i publikummet tar turen fra Sarpsborg. Det bekrefter at de setter pris på byen vår, sier Kristiansen som selv er bosatt i Fredrikstad.

Han sitter derimot i styret til Sarpsborg Jazzklubb i nabobyen, og er en av drivkreftene der oppe sammen med Bjarne Aaserød og Gunnar Johnsen.

Lysbrun pub

Marie Høvik overtok i november driften av Tamburen AS. Hun vektlegger viktigheten av det å beholde respekten for lokalitetene og dens historie.

– Å finne en balanse mellom det å være en lysbrun pub og en café skal alltid ligge i bunnen. Samtidig er vi glade for at vi har flere stamkunder. De skal ivaretas, poengterer den daglige lederen.

Kø ved inngangen

Hun røper at det under torsdagens jazzkvelder er kø ved inngangen. Sitteplassene i et antall av 50–60 blir ofte tidlig besatt.

– Noen torsdager er det så fullt at folk må sendes ut i kulda, beklager hun. Sist uke var det «Pippo the Crooner» som satte i gang godfoten. I morgen er det klart for nye blå toner på Tamburen, da med Per Ljungrens orkester.

– Tamburen har funnet et konsept som treffer mange. Det er en gemyttlig stemning, bekrefter Gunnar Johnsen

– Vi har også valgt å satse på musikalske innslag lørdag formiddag, hvor lokale musikere trakterer alt fra piano til keyboard, opplyser Marie Høvik som også er opptatt av at veggene skal være fylt med historiske bilder.