Jöback trollbandt Hankø-publikummet

Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Peter Jöback gjestet Hankø fredag kveld til et publikum på omtrent 500 mennesker.

DEL

Den svenske superstjernen møter Fredriksstad Blad like før han går på scenen, og svensken er full av lovord om Hankø og det norske publikummet.

- Dette er veldig kult, må jeg si. Jeg har allerede fått ønskelåter, og jeg traff et sånt… Hva heter det? Utdrikningslag, sier Jöback på sin beste svorsk og fortsetter:

 

Se bildene fra konserten her

- Og da får man høre alle mulige ting! Noen har sagt at jeg er en sånn her norgesvenn. Og er det egentlig positivt? ler han.

- Det jeg har hørt er at det er folk som ikke har god karriere som er sånn der. Men jeg trives veldig godt og føler meg enormt velkommen her, det må jeg si.

Maria Mohn

Da vi spør om han kjenner til Maria Mohn som varmet opp for Jöback fredag, røper han at de allerede er gode bekjente.

- Maria kontaktet meg faktisk på Myspace for en stund siden, og siden har vi holdt kontakten litt der, sier Jöback.

Maria Mohn utdyper.

- Jeg fant ut at jeg skulle kontakte noen av de artistene jeg beundret mest, for å dele noen demoer med dem. Det var ikke mange jeg sendte til, og jeg hadde egentlig ikke forventet noen respons. Etter litt tok Jöback kontakt og fortalte at han hadde likt det han hørte. Bare da forsto jeg at han ikke var noen diva, og snill både inni og utenpå, når han gadd å kontakte meg som ikke kunne hjelpe han med noe særlig, forteller Maria engasjert.

Få kjendiser

 - Siden den gang har jeg oppdatert han litt på musikken min.

Det var en harmonisk kveld på Hankø fredag, og været hadde klarnet opp. Omtrent 500 gjester kjente sin besøkelsestid, og det var god stemning da Jöback gikk på scenen i ti-tiden.

Av kjente gjester var Marianne Antonsen, Guri Schanke, Dag Solheim, Terje Høili med kone og Henning Forsberg. Det var ventet at prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og Harald Zwart med familie skulle overvære konsertene, men de dukket ikke opp. 

- Ingen enkel jobb

Det la likevel ingen demper på kvelden. Om lag 500 mennesker hadde løst inn billett og var i strålende humør. Kvinnene, som i alle aldre var i flertall, og noen gutter ventet tålmodig og satt med stjerner i øynene, helt uanfektet av Jöbacks bryllyp med Oscar Nilsson denne sommeren. Maria Mohn sjarmerte publikum og traff de høye tonene. Jöback serverte både kjente og mindre kjente sanger, samtidig som han spøkte og jevnet scenekanten med jorden med sin personlighet og bakkekontakt.

- Det er ingen enkel jobb å spille for et mindre publikum, og heller ikke på denne her akustiske måten, nesten tvert i mot, forklarer superstjernen og legger til:

- Publikum og jeg kommer nærmere hverandre, og røsten får så mye mer plass enn ellers. Det er veldig spesielt, spennende og på sin måte inspirerende å sitte så her nær folk.

Se bildene fra konserten her

Les også: Svensk superstjerne til Hankø

Les også: Mord og middag på Hankø-premiere

Artikkeltags