Like sikkert er det også at den opplevelsen har ført til et splittet norsk folk hva gjelder  hva man skal mene om galskapen. Jeg skal innrømme at jeg inntil lørdag var av den gruppen som nærer en viss skepsis til «brølapen». I dag har jeg derimot konvertert.

Jeg var nemlig så heldig å få overvære Alex Roséns premiére på sommershowet «Alex i farta» på City Scene lørdag kveld. Det satte mannen definitivt i et annet lys. Og jeg var visst ikke den eneste som nærmest ble omvendt under  forestillingen, heller. Ordvekslinger på den åpne premiérefesten etterpå avslørte at det var flere som, om de ikke var direkte kritiske, de var jo tross alt tilstede, i hvert fall hadde et slags uoppgjort forhold til den mildt sagt intense stuntreporteren.

Men det var altså før kveldens hovedperson hadde satt sin fot på City Scenes gulv. To timer og to avdelinger senere var, hørtes det i hvert fall ut som, samtlige 400 tilstede overbevist om Alex Rosén
er nødvendig i humor-Norge.

Stikkord for lørdagens  première var nemlig: intelligent (!), varm (!!), sjarmerende (!!!) - og, om det nå kommer som noen overraskelse - bokstavelig talt hylende morsom. Og det var altså ikke bare Rosén som hylte.

– Jeg har blitt sagt opp av NRK åtte ganger! flirte han relativt tidlig og rullet med det ut for vårt indre øye et langt, rødt nøste: publikum skulle denne gangen få bli med bak i kulissene der de villeste idéene noensinne kreert i stuerene NRK ble til - og forsøksvis gjennomført med det  mål for øyet å få det vist på samme kanal. Noe som altså skulle vise seg å medføre komplikasjoner for den, etter eget sigende, kun velmenende reporteren.

Enten det var som «tullebukk» i ungdomsprogrammet «U», der han i hemningsløs glede over å endelig finne superfavoritt Arne Scheie i kantinen på Marienlyst, ikke fant det bryet vært å spørre om det var OK med en aldri så liten wrestlingkamp... Eller det var som seriøs , oppsøkende reporter som inviterte seg selv  til å bli med på Oslopolitiets jakt på fæle narkopushere. – De satte MEG i fengsel etter at jeg hadde rullet ned vinduet i politibilen, dratt frem vannpistolen og ropt «Freeze motherf....ers!» til et par skikkelig skumle fyrer på «plata». Det er det drøyeste jeg har vært med på i heeeele mitt liv! gliste han mens publikum for allerede n’te gang brølte med.


Som de selvsagt også gjorde da Rosén fortalte om «Berzerk»-ekspedisjonens møte med en tydeligvis sulten isbjørn på Kvitøya: – Jeg trodde dyrekommunikatør David hadde full kontroll over situasjonen, jeg, så jeg snudde meg for å tisse. Men jeg rakk ikke å få ut penis en gang før jeg hørte ham brøle «Gunman! Gunman!!» og jeg så dyret reise seg opp på to ben og bli tre og en halv meter høy! Men etter to skudd med rypehagla over hue på’n, så ble’n helt stille før han hoppa ut i havet for å bade! Det var bare såååå bra!!

At vokalist Alex spedde på med fem, seks rockelåter var også helt OK, selv om kvaliteten var noe varierende. Den allerede store fanskaren som jublet fra første blikk på stjernen var som man forstår nesten like umiddelbart blitt så stor den kunne bli på City Scene lørdag kveld.

«Alex i farta» er det mulig å få med seg ytterligere tre ganger i sommer. Og la dermed dette også være sagt: spurt og kjøp, det er nemlig langt fra utenkelig at mange av de som var på plass lørdag kan tenke seg å velge samme helgeunderholdning en gang til. Det sitter i hvert fall en her.