Forbildene hennes er Tina Turner og Janis Joplin. Hun har tung backing fra Fredrikstad-folk: Kenneth Gutterup, JP Paulsen og Einar Kristiansen er det lokale produsentteamet. Manager Dag B. Solheim trenger ingen videre presentasjon i f-b.no.

Margaret Berger

Margaret Berger deltok med "I feed you my love" under MGP-delfinalen i Florø lørdag. Bildet er hentet fra generalprøven før sending. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

– Både Turner og Joplis er litt røffe, og klarer det jeg har lyst til: å vekke følelsene hos folk, sa Annsofi Pettersen før hun som den andre for kvelden sang Rybaks låt I'm with you i Florø.

MGP-deltakelsen har nesten ikke gått opp for henne.

– Jeg får et kick. Det er litt skummelt, men Melodi Grand Prix er noe jeg alltid har drømt om, sa Annsofi, som fridde til publikum i Florø etter at hun hadde fremført Rybaks låt.

– Florø er bare helt herlig!

Fjellfolk

 Fjellfolk deltok med "Ulvetuva" under MGP-delfinalen i Florø lørdag. Bildet er hentet fra generalprøven før sending.  Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Først klar

18-åringen, som til daglig er elev ved ST. Olav VGS i Sarpsborg, var en av tre som gikk videre fra dagens konkurranse i Florø til finalen i Melodi Grand Prix som arrangeres i Oslo Spektrum 9. februar.

Hun var den av artistene som fikk tredje flest stemmer fra tv-seerne som kunne stemme via SMS. Fjellfolks dramatiske vise "Ulvetua", basert på et sagn om en ung gravid kvinne som ble tatt av ulven, fikk nest flest stemmer. Tekst og melodi er av trioens egen Trym Bjønnes. Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank, nådde ikke opp i konkurransen.

Aller flest stemmer fikk Margaret Berger som fremførte sin sang i en slående hvit kreasjon - som høstet komplimenter fra programleder Jenny Skavland.

Margaret Bergers "Feed You My Love" av Karin Park, Robin Lynch og Niklas Olovson fikk klart mest ros blant de mange som tvitret om sendingen.

De fleste andre av de sju deltakerne fikk kraftig pepper for sur sang. NRK kunne slå fast overfor NTB at det ikke var det tekniske anlegget det var noe galt med.

9. februar blir det klart hvem Norge sender til Malmö i mai.

Fyller busser

– Frem mot finalen i Spektrum må det mobiliseres.

Annsofis manager, Dag Solheim forsikrer at bussene er som godt som bestilt. De skal fylles med tilskuere fra Sarpsborg og Fredrikstad for å heie frem Annsofi 9. februar.

Da vil også hennes mentor og låtskriver, Alexander Rybak, sitte "ringside". Lørdag var han på turné, og Annsofi har akkurat briefet Rybak om resultatet fra Florø per telefon, da f-b.no får henne på tråden:

– Vi er er nødt til å jobbe hardt frem mot Spektrum. Vi kan ikke gjøre akkurat det samme der som her i Florø i kveld, understreker hun og gleder seg til skolen på St. Olav mandag:

– En overgang blir det jo, men skole er skole - dette er jobb.