De siste to ukene har vært en tung tid for venner av Daniel Rønning Stokkan (27), som ble gravlagt forrige fredag.

Lørdag kveld hedret de Daniel med en minnekonsert på Båthusteatret, der familie og venner samlet seg for å dele alle de gode minnene om det kunstneriske multitalentet som gikk under artistnavnet "Decknical".

– Det  har vært mye opp og ned den siste tiden, men i kveld skal vi få lov til å slappe av og minnes alt han var, og alt han fortsatt er for oss, sier Frederik Mentoft (32).

Se billedgalleri fra konserten her.

Alle ville bidra

– Han var et kjempetalent, og det er det vi skal vise her i dag. Daniel står får mye av beaten som artistene bruker, forteller Anne Ziegler (24).

En rekke artister som sto Decknical nær inntok scenen på Båthusteatret lørdag kveld, og minnekonserten bød på en flott blanding av  alt fra melodiøs rock til hardtslående rap.

Blant rapperne på scenen, alle med sine bånd til produsenten og musikeren, kan man nevne i fleng:

Her sto artister som OJ og Drift, Skranglebein, Lok Allé, Ubåt, Hoyblems og Pats One, i tillegg til DJ-ene Torkelsen og KCFLY.

– Alle var glade i Daniel, og alle ville stille opp for ham, sier Ziegler.

Spilte for sønnen

Daniels far, Svein Rønning, sto også på scenen flere ganger i løpet av kvelden, og rørte salen ved å spille flere av sønnens favorittlåter.

– Svein har jobbet med musikk i alle år, og han har vært en stor del av Daniels musikalske liv, forteller Mentoft.

Spesielt opptredenen med The Family Band, bestående av Rønning på gitar, Daniels lillebror Sondre Stokkan Spæren på trommer og Sondres bror Anders Spæren på bass, gjorde sterkt inntrykk på publikum.

En annen person som gjorde inntrykk var Ida Waaler Hansen, som rørte publikum til tårer med en vakker ballade fra scenekanten. Folk i salen omfavnet hverandre, og hun måtte også selv felle noen tårer for vennen.

– En stor person

Vennene beskriver Daniel som ekstremt kunstnerisk og talentfull, og mener lørdagens minnekonsert var den perfekte måten å minnes ham, og alt han sto for.

De takker alle som bidro til å gjøre kvelden til det den var, og roser spesielt Båthusteatret, som stilte sine lokaler til rådighet for en minimal pris, og vaktene som stilte opp på kort tid.

– Denne konserten er for oss som er igjen. Vi ville minnes ham på en annerledes måte. Vi ville gjøre noe større, sier Mentoft, som snakker følelsesladd om sin gode venn.

– Daniel var en så stor person. Han var så mye mer.