Gå til sidens hovedinnhold

Grønne jenter på månen

Artikkelen er over 7 år gammel

Under Månefestivalen deler disse jentene ut fine tips om en enklere, grønnere hverdag. Har du gode innspill til dem kan du få et festivalpass.

Siden januar har de ti ildsjelene som utgjør «Grønne jenter» blogget om temaer som opptar dem.
– Vi deler våre mer eller mindre vellykkede forsøk på å ha en grønnere hverdag. Vi ønsker å gjøre det kult og trendy å være miljøbevisst, sier Marte Guttulsrød.

Mer engasjement

Hun er født i Fredrikstad, oppvokst i Skjeberg, og bosatt i Oslo.
– Kan vi bidra til å få opp engasjementet for klima og miljø er det flott. Vi bruker rosa-blogg-genren som veldig mange kjenner, men hos oss er fokuset litt annerledes. Det handler mer om gjenbruk og bærekraftig utvikling enn om å kjøpe nytt, forklarer hun.
De er invitert til Månefestivalen for å stå på torget og dele budskapet sitt med publikum.
– Vi er imponert av festivalens profil, og av at man tar miljøet på alvor. Panteordning på ølglass, økologisk mat og bruk av resirkulerte materialer er noe vi liker, sier hun.

Må knekke koden

I en tid der materialisme er svært utbredt har de en utfordring i å nå ut til folk.
– Det er en kode vi må knekke. Det hjelper at folk som Jenny Skavlan syr om egne klær, og at det er blitt vanlig med byttekvelder. Det er lett å føle seg fanget i en forbrukskarusell, med veldig mye jobbing og handling av nye varer hele tiden. Vi tror at man kanskje får det bedre ved jobbe litt mindre, kjøpe litt mindre – og heller bruke litt mer tid med de man bryr seg om, sier hun.
Nå ønsker også de grønne jentene gode tips og råd fra avisens lesere.
– Vi har to festivalpass som vi gir bort til noen som har gode, grønne hverdagstips til oss. Les bloggen!, sier Guttulsrød.
Månefestivalen
Det økologiske torget skal være et utstillingsvindu for økologisk, miljøvennlig og kortreist mat, økologisk hagebruk og etisk forbruk.
Se også www.gronnejenter.no

Kommentarer til denne saken