Bare korleder Bente Bjørkmann visste om det, og hun har holdt godt på i hemmeligheten. Tirsdag kveld slapp hun katta ut av sekken.

Glede og jubel

Da fikk intetanende sangere i Vestbygda blandakor vite at de har vunnet en drømmedag i Den Norske Opera & Ballett. Ikke rart at jubelen sto i taket.
– Tuller dere? Er det virkelig sant? Vantro sangere, inkludert dirigent Andrew Boyle, visste ikke helt hva de skulle tro etter at gladmeldingen var kunngjort.

Kvitterte med lokal

Det tok likevel ikke lang tid før måpende fjes ble til smileansikte. Og da var meldingen klar og unison: Dette gleder vi oss vanvittig til. Og så Operaen, da!
Etterpå takket sangerne for gaven ved å fremføre den feiende flotte «Bruremarsj fra Onsøy».

Boligselskapet OBOS har i mange år vært Operaens hovedsponsor. For andre år på rad inviterte samarbeidspartnerne, gjennom OBOS-bladet, til en konkurranse hvor lag, foreninger, kor og andre grupperinger ble oppfordret til å sende inn en søknad og begrunne hvorfor nettopp deres gjeng burde vinne en drømmedag på Operaen.

Velbegrunnet søknad

Kersti Gustafsson i Vestbygda blandakor tente på ideen og sendte inn en velbegrunnet søknad, uten å informere de andre korsangerne.
– Vi fikk nærmere 140 søknader og var aldri tvil om hvem vi skulle velge, sa Mona Rafn, operaens sponsor - og arrangementssjef.
Sammen med korsangerne skal hun nå skreddersy en drømmedag de sent vil glemme.

Mye å gjøre

– Den Norske Opera & Ballett er et lite samfunn som syder av aktivitet hele uken. Besøk på kostyme- og rekvisittavdelingene er et must. En sangtime med en av operaens faste sangere bør også være innen rekkevidde. Og kanskje kan vi toppe det hele med en operaforestilling på kvelden, frister hun.
Henrik Engelsviken hadde tatt turen ens ærend fra Nesodden til Gaustad ungdomsskole for å synge for Onsøy-koristene.

Stor rolle

– Det er alltid moro å overraske. Ekstra stas er det at vinnerne er fra mitt distrikt, sa han.
Tenoren fra Fredrikstad har travle dager for tiden. Han synger den mannlige hovedrollen i Verdi-operaen «Aida» som spilles på nasjonaloperaen frem til 16. juni.
– Jeg har vært tilknyttet Den Norske Opera siden 1997, og dette er nok en av de aller største rollene jeg har hatt. Det er en krevende rolle, både musikalsk og fysisk, og det er meget sjelden at den gestaltes av en norsk sanger, forteller han.