Gusty Utterdahl og Åge Sten Nilsen har hatt kjempesuksess med showene «The Show Must Go On» og «The Thrill of Michael Jackson».

Nå kaster duoen seg ut i sitt største prosjekt noensinne, Beatles-hyllesten «It Was Fifty Years Ago Today». Med på laget er tributebandet The Beatles Project og Oslo Konserthus.

– Dette er det største jeg noen gang har vært med på å initiere, og det sier sitt med tanke på alt jeg har vært med på, sier Utterdahl.

Kronologisk rekkefølge

I år er det 50 år siden fire unggutter fra Liverpool ga ut sitt debutalbum, «Please Please Me», og frem til 1970 ga gruppa, som skulle endre musikkverdenen, ut hele 13 album.

I løpet av de neste sju årene skal gjengen bak «It Was Fifty Years Ago Today» presentere alt The Beatles noen gang har gitt ut, og det i kronologisk rekkefølge.

– Vi kommer til å ha nok å kose oss med i hvert fall. Det blir spennende å finne ut hvordan de forskjellige årene skal se ut, for det blir konserter med helt forskjellig karakter og musikk, sier Åge Sten Nilsen.

Årets show, som har première 23. november, tar for seg albumene «Please Please Me» og «With the Beatles», som begge kom ut i 1963.

Neste år skal 1964-utgivelsene «A Hard Day's Night» og «Beatles for Sale» presenteres, og slik fortsetter det frem til 2019.

– Og allerede nå kan man kjøpe billetter til premièren av showet i 2019, forteller konserthussjef Knut Vigar Hansen.

LES OGSÅ: Tøyser med frykt og fobier

– Pensum i pophistorie

På scenen er det tributebandet The Beatles Project, ledet an av kapellmester og initiativtager Jan Erik Arntsen, som styrer showet.

Hvert år vil de ha med seg et knippe utvalgte vokalister, og i år er det veteranene Eirikur Hauksson, Trond Granlund og unggutten Atle Pettersen, kjent fra X Factor, som deler scene.

– The Beatles er jo nesten pensum i pophistorie, men jeg har aldri dykket så dypt i musikken deres før. Så det er utrolig kult å få være med på et så stort prosjekt, sier Pettersen.

– Det er utrolig morsomt at vi skal spille alt de har laget. Dette er noe jeg kommer til å skryte av på mine eldre dager, sier Hauksson.

LES OGSÅ: Show-perler på rekke og rad