Danseshow med bredde i alle retninger

Bak luke nummer 14, skjulte nummeret «Afro» seg. Gruppen Moderne Jazz 10-14, danset grasiøst til Løvenes Konge-musikk.

Bak luke nummer 14, skjulte nummeret «Afro» seg. Gruppen Moderne Jazz 10-14, danset grasiøst til Løvenes Konge-musikk. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

150 dansere stod på scenen under det årlige juleshowet til Studio75. – Dette er livet mitt, jeg elsker å danse, sa hip hop-danseren Markus Lampe Ingebrigtsen (13) etter teppefallet på Blå Grotte tirsdag.

DEL

Markus er med i gruppene Hip Hop blandet og Hip Hop Crew.

– Jeg danser hip hop fordi jeg liker den spesielle måten å bevege seg på, sa han og demonstrerte kort noe av det han hadde vist på scenen tidligere.

– Jeg danser hver eneste dag!

Se stort bildegalleri fra showet her

LES OGSÅ: Turnet foran 1.200

Helt fra Sarpsborg

Danseshowet var lagt opp som en adventskalender, og hvert innslag ble Nøtterknekkerisk bundet sammen av juleengelen i Jeanette Arnesens skikkelse. Innslagene varierte fra jazz og moderne dans, til hip hop og ballett. De minste barna, helt ned til seks år, danset til Harry Potter-musikk, mens de voksne fikk lov til å gjenerobre ungdomsårene gjennom «Fame».

– Det er som å realisere en drøm, dette her, sa Linda Kobberstad (40). Hun er en del av gruppen Jazz voksen, og reiser helt fra Sarpsborg for å lee på kroppen.

– Vi har ikke noe tilsvarende tilbud i Sarpsborg, så jeg blir nødt til å reise til Fredrikstad – og det kan du sitere meg på. Jeg skal på julebord til lørdag, og da kommer jeg til å toppe alle kollegaene mine med dansingen, sa hun lattermildt, men tilføyde fort:

– Camilla tar oss på alvor.

LES OGSÅ: Nissestreker og levende lys på Elingaard

Hverdagen er viktig

Camilla Vogt Chylie er stifter og eier av Studio75 siden 2006. Studioet ligger i Gamle Fredrikstad, og har fortsatt plass til flere medlemmer.

– Hos oss er det bare proffe folk. Det er mye jobb, men når du ser lidenskapen til danserne i hverdagen, da er det fantastisk, sa hun.

Hun var også strålende fornøyd med juleshowet.

Den store avslutningen

Flere av danserne var gjengangere i forskjellige grupper. Et innslag som høstet ekstra stor applaus, var Moderne ungdoms «Julebakst» hvor halvparten av danserne var kokker, og den andre halvparten var pepperkaker. Julen var aldri langt vekk. Da luke nummer 23 og 24 kunne åpnes, etter litt over en time pakket med underholdning, variasjon og glede, samlet alle de 150 danserne seg på scenen til «Jul i svingen». Applausen fra den nesten fullsatte grotta, var stor.

Showets dansenumre var koreografert av Ana Gheorghiu, Sebastian Carlos Kruse, Hanne Kjærnes, samt studioets to eiere; Connie Kjærnes og Camilla Vogt Chylie.

LES OGSÅ: – Koselig å få med seg dette

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags