Gå til sidens hovedinnhold

Cohen er mannen

Artikkelen er over 8 år gammel

Fra åpningen med «Dance Me To The End of Love» til avslutningen med «Closing Time» og «I Tried To Leave You» over tre timer senere, hadde Leonard Cohen Halden-publikummet i sin hule hånd.

Alt lå til rette for en stor konsertopplevelse denne kvelden. Det er en Halden-spøk som sier at det alltid er bra vær på onsdager, for da er det «Allsang på grensen».

Det slo til også denne onsdagen og da ettermiddag gikk over til kveld, sto Leonard Cohen der fortsatt, enda mer tilpass i mørket, med fullmånen bak seg.
«It’s so great when the sun goes down, and we can be alone together», som han uttrykte det.

Cohen nærmer seg 78 år, men hadde ingen intensjoner om å ta noen snarveier i løpet av konserten.

«I promise you, this evening we will give you everything we got», som han sa innledningsvis, etter å ha unnskyldt seg for at konserten ble noe utsatt på grunn av at Team Cohen ble sittende i kø inn til Halden.

Da de omsider kom på, neket bandet nærmest å gå av, og ga publikum 29 låter, hvor flere varer opp mot ti minutter.
Fremført av et bombesikkert band, med lekre arrangementer, stor spilleglede og autoritet.

Det er en vital 77-åring vi treffer og han låter ikke som en mann på tampen av karrieren, selv om den nok begynner å nærme seg.

Konserten starter svært så pent og pyntelig, med forholdsvis lav lyd. Etter en lang versjon av «Bird On A Wire», kommer en uptempo og lettbent versjon av «Everybody Knows», som med sin oppløftende mørkhet får liv i folket.

Første sett avrundes etter halvannen time og da har vi fått både «Sisters Of Mercy», en glimrende «Waiting For A Miracle», en hyllest til både Norge og eks-kjæreste Marianne Ihlen i «So Long Marianne» og herlig pompøse introduksjoner til alle bandmedlemmene, der spesielt gitarvirtuos Javier Mas strålte.

Eller, det gjorde de vel alle, for da kordamene The Webb Sisters fremførte «Coming Back Tou You», kom nok et høydepunkt denne kvelden.
Og dem var det mange av. Blant annet «Suzanne», «Take This Waltz», som fikk valsen til å gå blant publikum, åpningen av andre sett med «Tower Of Song» og publikumsfavorittene «I’m Your Man», «Hallelujah» og «First We Take Manhattan».

Alt fremført med sylskarp lyd.

«Avalanche» glimret dessverre med sitt fravær, men ellers var det lite å utsette på låtutvalget.

Med godt vær, hyggelig stemning og massevis med sjarme fra Cohen, støtt i slående kontrast til hans ofte bekmørke tekster, måtte dette bli en flott aften på Fredriksten festning.

Hvilket terningkast synes du konserten fortjente?

Kommentarer til denne saken