Byens nye kulturpark

– Jeg har store forhåpninger til dette og håper at flere kan få opp øynene for kvalitetene til denne delen av byen, sier Astrid Kronborg som er bevillingshaver til kaféen.

– Jeg har store forhåpninger til dette og håper at flere kan få opp øynene for kvalitetene til denne delen av byen, sier Astrid Kronborg som er bevillingshaver til kaféen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Cicignonparken kan bli byens nye oase. Østfold Kunstnersenter og kommunen satser stort.

DEL

Utenfor Kafé Nyt på baksiden av ØKS` staselige bygg legges det nå en stor skiferterrasse med bordplass til nærmere 100 mennesker.
– Jeg håper at den kan stå ferdig til påske, men i hvert fall til 17. mai.
Dette sier Astrid Kronborg som er bevillingshaver på kafeen.

Uteservering

Det skal anlegges en disk med uteservering og det skal spennes et stort seil over terrassen til vern mot både sol og regn.
– Jeg har store forhåpninger til dette og håper at flere kan få opp øynene for kvalitetene til denne delen av byen, sier Kronborg.
Cicignonparken er en litt glemt perle i byen. Parken ble anlagt i ved Cicignon Forts østre voll. Det er utsikt over til Gamlebyen, Isegran og Glomma.

Kommunen skal friske opp parken med beplantning, nye benker og nytt liv i fontenene

– Kommunen skal friske opp parken med beplantning, nye benker og nytt liv i fontenene, sier Kai Moen i Fredrikstad kommune.
Midt i fontenen står billedhugger Waldemar S. Dahls skulpturer «Paraleller og diagonaler».
– Vi ser for oss at det kan arrangeres kulturinnslag i parken og vi håper at dette blir et fint pustehull mellom sentrum og Gamlebyen, sier Astrid Kronborg.

Investert en million

Kai Moen opplyser også at det er gjort betydelige arbeider på og omkring kunstnersenterets bygning, – Det er drenert rundt bygget, fundamenteringen er sikret og det ble lagt nytt tak i 2011. Til sammen blir det investert nærmere en million kroner i prosjektet, sier Moen.

Det er Fredrikstad kommune som eier bygningen og området.
 

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags