Bjørn Tore Bekkeli vant «Robinson»

Bjørn Tore Bekkeli vant «Robinson».

Bjørn Tore Bekkeli vant «Robinson». Foto:

Av og
Artikkelen er over 4 år gammel

For ti år siden vant Bjørn Tore Bekkeli «Farmen». Nå har han skrevet seg inn i norsk «reality-historie» som den første som har vunnet to forskjellige reality-konsept.

DEL

– Det er helt sykt. Virkelig helt rått, altså, sier den ferske Robinsonvinneren til f-b.no dagen etter at det norske folk fikk se Hvaler-mannen vinne over Carl Eliassen i finalen.

Da Bekkeli vant «Farmen» var han singel og 31 år gammel. I dag er han 41 og har både datter (2) og samboer.

– Jeg er mer fornøyd med å vinne nå. Da jeg var med på Farmen var jeg 31 år og en «snowboardboms» og en villmann. Nå var savnet hjem – og ikke minst savnet til datteren min – det verste med oppholdet, sier han.

Bruker gevinsten på nytt hus

De 300.000 kronene han sikret seg ved å vinne finalen, skal brukes på et nytt hus i Fredrikstad.

– Vi vet ikke helt hvor, men vi kommer helt klart til å holde oss i Fredrikstad.

Og det var ikke bare pengepremien som ble gevinsten for 41-åringen. Han skal nå også være den uoffisielle reality-kongen.

– Folk forteller meg at det ikke er noen andre i hele verden som har vunnet to av de store reality-konseptene. En dame i USA skal visstnok ha vunnet Robinson to ganger, men ingen har vunnet to ulike program før, så det er jo veldig stas. Her får jeg plutselig en verdensrekord også, ler han.

Tok seg først til finalen

Det ble en spennende finale i Robinsonekspedisjonen. Bjørn Tore sikret seg første finaleplass etter at han sto lengst på planken.

Carl, Marit og Hans Olaf måtte gjennom tidenes mest oppfattende Robinson-hinderløype. Carl vant overlegent, og satt dermed i finaleøyråd mot Bjørn Tore. De andre elleve deltagerne hadde i oppgave å stemme på den de mente fortjente å vinne. Det ble et jevnt og nervepirrende øyråd.

Carl fikk fem stemmer - Bjørn Tore fikk seks.

LES OGSÅ: Stian «Staysman» Thorbjørnsen (31) har gått fra å være hele Norges Paradise-Stian, til Robinson-Stian over natten, men mener selv han er litt malplassert i begge settinger.

 


- Jeg har faktisk aldri vært så stolt av noen venner før. Dette er helt sjukt, og over all forventning. Tenk at planen vår fungerte så bra som den gjorde, sier Stian Thorbjørnsen til TV3.

FBTV: Se Bjørn Tore Bekkeli tigge etter kaffe.

 

Bekkeli forteller at han reiste til Malaysia full av fordommer, særlig overfor «Paradise»-deltakerne. Han skal ha hatt store problemer med å bygge gode relasjoner med de andre deltakerne.

- Jeg brukte mye energi på ikke å dømme ut i fra det jeg visste om dem fra TV, og heller bli kjent med personene. Jeg ble positivt overrasket, sier han til VG.

LES MER: For seks år siden mistet Bjørn Tore Bekkeli, kjent fra blant annet Farmen og Robinson, faren. – Savnet går aldri over, sier han.

 
Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags