Det ble klart på en pressekonferanse på Hankø i formiddag.

Dermed har regissør Anderz Døving og tekstforfatter Stig Nilsson sikret seg to virkelig store navn på rollelisten. Bjørn Skagestad er en av Norges mest anerkjente skuespillere og har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 1988. Han er ikke ukjent med musikaler og han hadde den mannlige hovedrollen i Sound of Music på Edderkoppen i 2008.

Les mer: Købersaken blir Hankømusikal

Hans kvinnelige motspiller er ikke mindre kjent. Maria Arredondo fra Vennesla spilte sammen med nettopp  Skagestad i «The Sound of Music» i 2008. I Køber-mysteriet skal hun bekle rollen som Ingeborg Køber. Maria Arredondo har utgitt fem musikkalbum og tolv singler. Hun deltok i Melodi Grand Prix i 2010.

I de øvrige rollene i musikalen som skal spilles frem til 3. august finner vi  aktører med lokalt opphav. Eirin Forsberg skal spille byfogdens kone- Dagny Dahl. Eirin er datter av Henning Forsberg som er en av produsentene av musikalen på Hankø. Eirin Forsberg har bygget opp en karriere i Paris som sanger og skuespiller. Hun tok sin skuespillerutdannelse i Italia på Scuola dellàttore comico.

Les også: Køber-mysteriet til Hollywood med Zwart

De to lokale skuespillerne Pernille Heckmann spiller tjenestepiken Signe  og Morten Gjerløw Larsen spiller journalist Andersen, Mannen som bidrar til at Ingeborg Køber og byfogden blir landskjente spiritister.

Køber-mysteriet er et bestillingsverk fra Hankø Invest As og skildrer den høydramatiske saken, med elementer av spiritisme og drap,  i de besteborgerlige salonger i Fredrikstad på 1930-tallet.

Byfogd Ludvig Dahl ble funnet død ved Rørvasstangen på Hankø, den 8. august 1934, tre måneder før hans livsforsikring utløp. Forsikringen begunstiget hand kone Dagny Dahl, som på toppen av alt, hadde foretatt et underslag på hele 60.000 kroner. Da hennes mann døde ble livsforsikringen utbetalt og dekket underslaget.

Det eneste vitne til byfogdens død var datteren Ingeborg Køber. Påtalemyndigheten mente at datteren hadde tatt sin far av dage. Dette kunne ha skjedd i konspirasjon moren og hensikten var å få ut livsforsikringen. Men etter to rettsaker og mye etterforskning ble saken henlagt. Saken vakte allmenn oppsikt helt utenfor landets grenser – ikke minst fordi de involverte var med i et spiritistisk miljø. Et miljø som hevdet å ha forutsett byfogdens død ett år før det inntraff. Ett av vitnene til dette var dommerfullmektig Christian B. Apenes.