Det er et nytt år, for Swing'ende! Slik reklamerte Borge musikkorps for seg selv og sin nyttårskonsert som i går ble spilt for nesten full sal på Blå Grotte. Og alt gikk i Stevie Wonder.

Nå har korpset, med sine 60 medlemmer og dirigent Sverre Stakston Olsrud i spissen, bestemt seg for å bane i vei en litt mer moderne retning enn den typiske wienermusikken som ellers er mye spilt.

– Planen er at vi skal spille mer moderne musikk. Målet er å åpne døren for nye publikummere, sa Stakston Olsrud i pausen på den drøyt halvannen time lange konserten.

Hællæ fra totningen

Knut Anders Sørum, som mange trolig kjenner best som deltager i The Voice og Melodi Grand Prix, var med som gjestevokalist. Sørum er vanligvis veldig norsk i sitt musikalske uttrykk, så det var derfor ikke bare Borge musikkorps som hadde på en ny, musikalsk drakt i går kveld. Det ble spilt låter som «For once in my life», «Boogie on a reggae woman» og «Superstition», men det var først da de spilte «Signed, sealed, delivered» at publikum virkelig ga lyd fra seg. Den massive responsen endte til slutt opp med tre ekstranumre.

Sørum, som kommer fra Toten, ble også konsertens humoristiske alibi, ved å servere små fredrikstaduttrykk som «Hællæ» og «Ille bra».

Vanskelig for korpset

– Vi har spilt tradisjonelt hvert år, så i år ville vi altså prøve noe annet. Stevie Wonders musikk går det an å spille med mange blåseinstrumenter; man skal bare velge riktig arrangement, sa dirigent Sverre Stakston Olsrud.

– Vi setter musikerne på prøve, for det å spille slik musikk, kan være veldig uvant for mange. Men det har vært en flott, lærerik prosess, og ikke minst vanskelig, fortalte han, og la til:

– Korpsmusikk kan favne vidt.