Alt lå til rette for en avslutningskonsert av den formidable sorten, med musikalheltene Heidi Gjermundsen Broch og Peter Jöback på vokal. Selv om Jöback var det store trekkplastret, var det ingen tvil om hvem som var kveldens stjerne: det var sangfuglen fra Råde.

”Musical Fireworks” het konserten, og den sendte publikum gjennom et spekter av kjente og ukjente musikalnumre, alt fra klassisk ”Annie Get Your Gun” til kjent og kjært Lloyd Webber og over til helt nyskrevne svenske låter.

Se hvem som var på konserten

Først ut var låten ”Everybody says don’t” fra Sondheims ”Anyone Can Whistle”. Jöback leverte godt. På dette tidspunktet hadde han full kontroll over stemmen, men fra første stund manifesterte et stort spørsmål seg: Hvor i alle dager er strykerne?

Musikerne stilte mannssterke med et orkester på 33, men det var kun da strykerinstrumentene spilte solo eller uten band at man fikk et relativt godt lydbilde. Strykerne, og fiolinene særlig, druknet i bass og trommer gjennom hele konserten. Det gjorde at all symfonisk orkestrering ble borte.

Både den kraftfulle ”Why God, Why?” fra Miss Saigon og den fengende ”Gethsemane” fra ”Jesus Christ Superstar” opplevdes litt seige i tempoet, men Jöback kjempet seg godt gjennom dem allikevel. Bortsett fra på slutten av sistnevnte, hvor han sprakk betydelig. Fingre ble krysset for at dét skulle være konsertens siste bommert, men det virket som om stemmen til den svenske verdensstjernen hadde tatt en tidlig ferie, for under resten av konserten var det flere steder han sprakk på toppen, eller tok en tam ”safe” på de høye tonene.

Han klarte seg allikevel godt gjennom Lloyd Webbers ”Sunset Boulevard”, men falt igjen under den påfølgende ”Music of the Night” – en sang man skulle tro han hadde godt under huden, etter å ha spilt rollen som fantomet både i London og på Broadway. Han virket rett og slett hes og sliten.

Stjernen, den store fredrikstadstjernen Heidi Gjermundsen Broch, var rett og slett fenomenal. I Andersson/Ulvaeus’ ”Du måste finnas” fra ”Kristina från Duvamåla” viste hun en stemmeprakt som bør gå ned i musikalhistorien som en av de store.

Men også her sviktet lydbildet totalt, og i en låt hvor begrepet crescendo ikke kunne være mer passende, mistet man dessverre den store effekten, fordi strykerne nærmest ikke kunne høres. Men Heidi leverte 100 % gjennom hele konserten, og var uten tvil verdt billettprisen.

Konserten ble avsluttet med et spektakulært fyrverkeri, perfekt koordinert med orkestrets versjoner av ”Also Sprach Zarathrustra” (Strauss) og Star Wars-temamusikken av John Williams. Rett og slett imponerende på alle nivåer.

I vår anmeldelse i papirutgaven (onsdag) ble det helt feil da «Musikal Firework» fra Isegran skulle bedømmes med terningkast. Terningen endte opp med en ener, men det skulle selvsagt være en firer. Vi beklager.