Kjølig vind - konsert som varmet

Fra venstre Terje Norum, Inge Gundersen, Bjørnar Spydevold og Odd-Erik Hansen

Fra venstre Terje Norum, Inge Gundersen, Bjørnar Spydevold og Odd-Erik Hansen

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Lett, kjølig vind. Kveldssol som speiler seg i vannet.

DEL

Øyenkilen brygge har samlet forventningsfulle og glade mennesker som venter på fergen som skal frakte dem over til Strømtangen fyr hvor Bjørnar Spydevold med band skal holde sommerkonsert, den fjerde i rekken.

Blitt en tradisjon

Dette er blitt en tradisjon, for veldig mange, det å få overvære konserten "kom sommervind" på Strømtangen fyr.Men selv om sommervinden uteble, var det mye som varmet denne kvelden.
– Konserten markerer starten på sommeren, var det noen som mente.
Strømtangen er et nydelig område, og passer perfekt som arene for en sommerkonsert. Her er det naturlig kuliser, med båter som tøffer forbi, og måker som skriker.
– Det er så koselig å se dere her i år igjen, er Bjørnar Spydevolds energiske åpningsreplikk før han starter det sommerlige showet med å plystre "Herkules Jønssons låt".- Jeg er ikke akkurat noen plystrekonge, men det var ikke værst. Publikum ler, og dermed har Bjørnar publikum i sin hule hånd.
De gamle veggene i sjøbua setter sitt preg på stemningen. Ut fra det mørke treverket siger en god sjølukt man ikke kan assosiere med annet enn sommer.
Bak scenen kan man skue det flotte innaskjærslandskapet og se solen stråle bak fjellknausen. Sammen med godlåtene fra Spydevold, skaper dette en herlig sommerfølelse.
Spydevold fyller den lille bua med en storslagen sangstemme som runger i veggene, søtt akkompagnert av svaler som har lagt reir i taket.
Sammen med bandmedlemmene Terje Norum, Inge Gundersen og Odd-Erik Hansen kommuniserer Spydevold med publikum på en tilbakelent og morsom måte, og han må vel bare være munterheten selv. Men musikerne setter sitt særdeles store preg på konserten. Flere av sangene er komponeret av Inge Gundersen. Utrolig vakre sommersanger. Nevnes må også Terje Norums musikk til Ingrid Hagerups dikt Løvetann. Vakkert! Og kan det bli bedre enn når Odd Erik Hansen spiller et eget arrangement på gitar over sommermelodier. Musikerne og sangeren gjorde konserten til stor opploevelse for nesten to fulle båthus med tilhørere.

Sjømat à la Onsø-beviset

Etter konserten dukes det opp med god sjømat og vin, øl eller mineralvann. Kokkene er ingen ringere enn arrangørene fra Onsø-beviset, og de fleste virker fornøyde med måltidet.
Det består av kaldmat med reker, peppermakrell, blåskjell og annet snadder fra havet.
Maten setter sitt preg på sultne måker, så fuglebesøk er det også rom for. Måkeskrikene runger over øya.
Det er sjø og magi.

150 år iår

Onsøybevisets venner gleder seg over at Strømtangen fyr i år feirer sine første 150.
– Så 20. september er det bare å komme ut hit. Det er flott natur her, historie og et godt nærmiljø.
Ettersom kveldstimene smyger seg på, følger også kulden med, og i det solen sender sine siste stråler over det magiske landskapet på Strømtangen fyr, svinger fergen inn og plukker opp de muntre og fornøyde publikummerne.
Velkommen tilbake neste år, Bjørnar Spydevold!

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags