Gitareventyret er i gang for Øivin

Øivin Fjeld er på verdens største messe for musikkinstrumenter og markedsfører "G-Sharp" gitaren. Arkivfoto: Trond Thorvaldsen

Øivin Fjeld er på verdens største messe for musikkinstrumenter og markedsfører "G-Sharp" gitaren. Arkivfoto: Trond Thorvaldsen

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Bestillinger på 20.000 gitarer. Det kan bli det fantastiske resultatet etter at Øivin Fjelds nye G# Gitar er blitt presentert på en av verdens største messer for musikkinstrumenter i Los Angeles denne uken.

DEL

På messen har Lee Dixon, som er gitarteknikeren til Eric Clapton, ønsket å få flere gitarer, som kan plasseres i den engelske supergitaristens ulike studios. Mark Knopfler har også prøvd gitaren, og via sin kollega Guy Fletcher har han ønsket å få levert flere gitarer.

På NAMM-messen

Øivin Fjeld og lydguruen og musikkprodusenten Trond Braaten fra Fredrikstad, har oppholdt seg i en uke på verdens største messe for musikkinstrumenter. På NAMM-messen i Anaheim Convention Center i Los Angeles samles alle som teller i musikkbransjen.
NAMM står for National Association of Music Merchants og det er her man må markedsføre seg for å bli lagt merke til. Responsen har vært over all forventning og resultatet kan bli stort, sier Øivin.
Men han tar store forbehold. – Dette er USA og det er ikke alltid folk mener det de sier.
Øivin Fjeld og Trond Braaten ankom Los Angeles forrige tirsdag uten egentlig å ha råd til å stå på messen.

Gode kontakter

– Derfor var Trond Braatens kontakter uvurderlige. Han kjenner alle i bransjen og vi hadde en muntlig avtale om å stå på standen til Paul Rivera – mannen bak de berømte Rivera-forsterkerne, forteller Øivin Fjeld.
– Vi ble derfor litt urolige da denne avtalen med Rivera gikk i vasken. Det var praktisk umulig for oss å stå på River-standen. Men Trond fikset en avtale med engelske Ashdown Amplifiers, og der fikk vi låne "et hjørne", forteller Øivin.
Dessuten var Rivera hyggelig og lånte oss noen forsterkere.
Denne improviserte løsningen kombinert med at de fikk lov til å markedsføre seg i lobbyen på messehotellet – "Embassy Suites" - har gitt full effekt. Gitaristen Lars Albrecht fra Moss som bor i Texas har kommet over for å demonstrere gitaren, mens Øivin og Trond har tatt seg av den muntlige markedsføringen. Responsen har vært overveldende.

Mange vil ha gitaren

– Dette er USA- så alt folk sier skal tas med store klyper salt, sier Øivin Fjeld.
– Men målt ut fra de seriøse henvendelsene vi har fått så kan vi ikke utelukke en bestilling på 20.000 gitarer utover våren, mener Fjeld.
En distribusjon som omfatter det nordamerikanske fastland - altså Canada og USA - er innen rekkevidde. I tillegg er distributører i flere europeiske land seriøst interessert.
– Og som en kuriositet; Hawaii er i boks, flirer Øivin Fjeld.
Hans supergitar er allerede bestilt i et antall av 500 og direktøren for den kinesiske fabrikken som skal lage gitarene er på messen og er kjempefornøyd.
– Vi hadde med oss seks gitarer og 150 brosjyrer over. Brosjyrene er blåst vekk og vi har ikke mer enn et par gitarer igjen, forteller Øivin. De kjente gitaristene Scotty Moore og Delbert McClinton har fått hver sin gitar.
Som en kuriositet kan også nevnes at "Giss-gitaren" som den også kalles er blitt brukt til underholdning på hotellets "Happy Hour" tilbud i baren hver eneste dag. Lars Albrecht og Øivin Fjeld har spilt et par timer hver dag. Når i tillegg Mark Knopfler og Guy Fletcher brukte en hel kveld på å teste ut gitaren, så kan vi bokstavelig talt "fly høyt hjem", sier Øivin Fjeld.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags