– Dette kommer til å bli en ny og spennende operaopplevelse, sier Henrik som gleder seg stort til å synge 1.222 meter over havet.

Kjærlighetshistorie

Handlingen i operaen «Bergtatt» er lagt til den dramatiske byggingen av Bergensbanen, som tok 15 år, 2,5 millioner årsverk og 63 liv.
Operaen utspilles i løpet av et skjebnedøgn, hvor en kjærlighetshistorie står sentralt, et klassisk trekantdrama.
– Byggingen av Bergensbanen har så mye dramatikk i seg at operamusikken som er valgt passer utmerket til handlingen, mener Fredrikstad-tenoren som skal bekle rollen som rallarbas.
– Jeg sa ja til å bli med på dette prosjektet fordi jeg syntes ideen om å bruke kjent, klassisk operamusikk kombinert med nytt tekstlig innhold virket spennende, sier han.

Historiske filmklipp

I operasammenheng er «Bergtatt» en lavbudsjettssatsing. Spillelengden er på omtrent en time, to tredeler er ren opera. Resten er en blanding av nye og historiske filmklipp fra byggingen av Bergensbanen.
Den kvinnelige hovedrollen innehas av sopranen Bente Eggum Johannessen, som spiller kokka, mens serbiske Stevica Krajivnovic har rollen som ingeniør.

Musikk fra kjente operaer

Den musikalsk bearbeidelsen er kreditert Emma Rowena Hansen. Manus, regi og libretto er utarbeidet av Nicolay Lange-Nielsen sammen med Knut Jørgen Moe.
Lange- Nielsen er mest kjent for å ha spilt i og regissert såpeserien «Hotel Cæsar». Tidligere har Lange-Nielsen også bearbeidet Cohen-tekster til norsk.
Librettoen er ikke oversatt, men nyskrevet til kjent musikk fra operaer som «Pagliacci», «La Traviata» og «Tosca».

Synger på norsk

– Å synge utdrag fra «Tosca» og «La Traviata» på norsk funker utmerket, sier Engelsviken, og legger til:
– Opera oversatt til norsk er ikke uvanlig, men å gi arier og duetter helt nytt innhold er det. Men gjøres det bra, kan det være veldig spennende.
I løpet sin operakarrière har Engelsviken fått bryne seg på mange spesielle prosjekter i ulike settinger.
– Noen kan minne om dette, men jeg har aldri spilt på et så spesielt og naturskjønt sted som Finse. Den ville og barske naturen gjør at sanglysten strømmer på, sier han.