Gå til sidens hovedinnhold

Gir bort tre konserter

Artikkelen er over 7 år gammel

24. juli kan du gå på konsert med Lillebjørn Nilsen, Honningbarna og Tammie Tambourine i Gamlebyen. Helt gratis.

Det er OBOS, Månefestivalens hovedsamarbeidspartner, som åpner pengesekken og deler ut 3.000 gratisbilletter til hvermannsen.

– Dette er en gave til byens befolkning og bør bli et herlig vorspiel til festivalen som starter offisielt dagen etter, sier festivalsjef Jimmy Olsen som nesten tar av seg hatten for boliggigantens regionsjef i Østfold, Steinar Frølandshagen.

LES OGSÅ: Disse vil gjøre sommeren herlig i Fredrikstad

Store summer

Han vil ikke ut med hvor mye boligselskapet betaler for å få artistene til Gamlebyen, men dersom de tre konsertene hadde vært lagt ut for vanlig billettsalg, ville det trolig ha generert inntekter på drøyt 1,6 millioner kroner.

– Jeg tror faktisk vi kunne ha klart å solgt 3.000 billetter til 550 kroner per. stk. til denne happeningen, sier Olsen.

LES OGSÅ: Rekordsalg for månen

Konsertkvelden bærer navnet «OBOS på Månen». Regiondirektøren sier at boligselskapet er opptatt av å skape et godt bomiljø med alt hva det innebærer.

– Kultur bidrar til livskvalitet, og Månefestivalen er en festival som vi vet leverer og som vi gjerne støtter, sier han.

Glad i Gamlebyen

Fra 7. juni deles gratisbillettene ut, og det er «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder. Billettene deles ut fra OBOS sine lokaler i Fredrikstad sentrum.

Lillebjørn Nilsen stiller med sin faste trio og vil formidle «evergreens» som for lengst er blitt allemannseie.

– Lillebjørn har et godt forhold til Gamlebyen. For to år siden deltok han på Månefestivalen, og jeg vet at han gleder seg til å komme tilbake, sier Jimmy Olsen.

Rått uttrykk

Honningbarna er et hardtslående rockeband som henvender seg til et ungt publikum. De siste årene har bandet gjort lykke med sitt intense sceneshow.

Bandmedlemmene har også et politisk budskap som de kompromissløst formidler.

Tammie Tambourine, med Maria Haugerød i front, deltok på Månefestivalen i 2013. Bandets særpreg og halvakustiske rock har slått an og gitt dem mange gjeve spilleoppdrag.

Kommentarer til denne saken