Den Fredrikstad-baserte kunstneren Helena von Bergen vil fra i dag vise i sin installasjon "…när jag blir stor…" i Østfold Kunstnersenter.

Trangt om plassen

Det er en 12 meter lang marionettefigur, hvis "kroppsdeler" til sammen danner en helhet. En marionette er en dukke som vi mennesker vanligvis skal kunne styre. Men rommet i seg selv har sine klare begrensninger, det blir nesten for trangt om plassen for publikum.
Spørsmål som stilles, er: Er marionetten for stor eller rommet for lite?
Størrelsen skaper en uvisshet om perspektivets dimensjon. Det gjør verket spennende i forhold til rom og funksjon, uttaler utstillingskonsulent Hege Liseth.

Lang erfaring

Helena von Bergen (46) er en svensk statsborger som bor og arbeider i Fredrikstad. Med hovedfagseksamen fra Statens Kunst- og håndverkskole, Oslo, har hun lang erfaring fra arbeid med kulisser, scenografi, maske og kostyme, dukkedesigner og modellskulptør.
I Fredrikstad er hun kjent for Sofakroken i byens gågate, og liggestolene langs bryggepromenaden.
Andre utstillere p.t. i Galleri Øks er Eline Medbøe. Med utstillingsprosjektet "Det som var" tar hun utgangspunkt i historien som knyttes til bygget. Galleri ØKS holder til i et fhv. herskapshus.
Anne Skaansar viser i storsalen en installasjon som tar for seg språket og den betydning som det har for individets dannelse.
PS: Utstillingen er åpen til 11. juni.

"Verkets størrelse skaper spenning i forhold til rom og funksjon."
Hege Liseth,
utstillingskonsulent