Nå kommer Fredrikstads første whiskyfestival

Tore Christian Halvorsen i Fredrikstad Whiskyfestival som skal foregå 18. mars på Hotell Victoria.

Tore Christian Halvorsen i Fredrikstad Whiskyfestival som skal foregå 18. mars på Hotell Victoria. Foto:

– Vi spytter ikke i glasset, men det blir ikke noe party. Det er en seriøs festival for dem som vil smake og lære, sier festivalsjef Tore Christian Halvorsen.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

I midten av mars, nærmere bestemt lørdag 18. , går Fredrikstads første whiskyfestival av stabelen på Hotell Victoria i sentrum.

– Fredrikstad er klare for å lære mer om whisky. Jeg synes det er en stor skam at utvalget i whisky, for ikke å snakke om kunnskapen, er så dårlig. Nå vil vi tilby folket muligheten til å smake på skikkelig god whisky og kjenne forskjellen, sier festivalsjef Tore Christian Halvorsen.

Festivalen arrangeres av Norsk Malt Whisky Lag Fredrikstad, som forøvrig fyller 11 år i år.

– Vi er det største maltwhiskylaget i landet, med 110 medlemmer. Vi er faktisk større enn Oslo, sier Halvorsen fornøyd og legger til at man ikke behøver å være medlem for å komme på festivalen.

Spytter ikke i glasset

Festivalen vil få besøk av ulike importører.

– Vi er ikke snobbete, og vi spytter ikke i glasset. Men dette blir ikke noe partyfestival. Vi vil holde det seriøst og ordentlig, og velger å stenge klokken 20. Folk skal ikke bruke oss som noe vorspiel til byen, sier Halvorsen.

Nå håper festivalledelsen på at opp mot 400 whiskyglade vil ta turen til Hotell Victoria denne mars-lørdagen.

– Vi har forhåndssolgt en del billetter. Planen er jo at dette skal bli en årlig festival. Vi har allerede lært mye av å arrangere årets, sier Halvorsen.

Send inn tekst og bilder «

Fortell nyheter om deg selv, din forening, ditt kultursted osv., både på nett og i papir

Artikkeltags