I hvert fall er det mange band å spore om dagen, noe påmeldingen til NM i rock og neste helgs «rockedag» viser.
NM i rock-kvalifiseringen for Oslo, Akershus og Østfold ble avviklet sist søndag. Tilstelningen foregikk på Rockefeller i Oslo, og Fredrikstad-bandet LatterDay var blant seks band som mottok hederlig omtale.
Hele 32 band spilte på Rockefeller i den forbindelse, hvorav 12 fra Østfold. Også Fredrikstad-gruppen Toothpicks stilte opp, men det var mossingene i Everything But Fun som gikk videre til landsfinalen, som arrangeres 12. desember samme sted.
Det mest oppsiktsvekkende med kvalifiseringen var at det ikke var synthesizere å spore blant noen av de deltagende artistene, ifølge medarrangør Tore Lande i Tore Lande management.
– Det er kun gitarer som gjelder for tiden, mener han.
Noe som underbygger at Fredrikstad og omegn er mer enn norges »synth-hovedstad», som blant annet Dagbladet, antageligvis med rette, har valgt å kalle det.

«Rockedag» på Musikkinstrument akademiet

At man har klart å samle 12 grupper til «rockedag» ved Musikkinstrument akademiet (MIA) i Sarpsborg førstkommende lørdag, sier også litt om at det fortsatt finnes rockeband i distriktet.
Tanken bak arrangementet er at alle grupper som ønsker det skal få muligheten til å vise seg fram for publikum, med topp lys- og lydanlegg.
Foreløpig har 12 band meldt seg på i det som blir karakterisert som en maratonkonsert, med varighet fra 14.00 til 22.00.
Brorparten av artistene er fra Fredrikstad-området, som nevnte LatterDay og Toothpicks, samt The Rusty Barrels, Strekkfisk, Moys, D.E.W. og System On Parole.

Kvalitet

Arrangementet kan muligens gi en pekepinn på om det også er kvalitet, og ikke bare kvantitet, som gjelder for Østfold-rocken om dagen.
– «Rockedagen» arrangeres i samarbeid mellom MIA og Roald Heidenstrøm, og blir en slags «best of Hawks onsdagskveld». Hvis dette blir en suksess håper vi å få dette til å bli et fast opplegg framover. Vi håper derfor at band som ikke er med denne gangen kan stikke innom for å vise sin interesse for et eventuelt senere arrangement. Det eneste kriteriet vi stiller er at det skal være kvalitet, sier en av arrangørene, Jon Thorstensen ved MIA.