Gå til sidens hovedinnhold

Thriller som tar deg

Artikkelen er over 6 år gammel

«The Captive» Regi: Atom Egoyan Med: Ryan Reynolds, Scott Speedman, Rosario Dawson, Mireille Enos, Kevin Durand, Alexia Fast m.fl. Canadisk thriller. 11 år, 1 time 52 minutter

Husker du «Prisoners», så kan du få noe av det samme bakteppet i denne filmen. Kidnappingsdramaet tar tak i deg, det ruller frem i sakte bevegelser, og hopper litt mellom fortid og nåtid.

Men du forstår hele veien at noe ikke stemmer, og den sitter ganske godt i magen som en god thriller skal. Og det legges på lag for lag, og du får være med i dramaet fra alle tre sidene; offer/kidnapper, foreldrene og politiet.

Skuespillerne spiller godt på duken, med en tydelig plaget Ryan Reynolds i rollen som faren som mistet datteren utenfor paibutikken.
Jakten på datteren har pågått i åtte år, og du får også møte henne i kidnapperens jerngrep. Monstrene lever tilsynelatende normale liv midt i sine syke, syke liv.

Dette er ikke filmen som er fullspekket med action. Det kommer en scene i siste sekvens der alle kort samles.
Kidnapperne begår en tabbe, og faren får muligheten til å løse saken på en ganske elegant måte. Og ikke vær bekymret; alt ender godt.

Kommentarer til denne saken