Gå til sidens hovedinnhold

Tamt middelalderdrama

Artikkelen er over 6 år gammel

Regi: Paul Magnus Lundø Med bl. a: Leif Nygaard, Kim Bodniaog , Sverre Anker Ousdal. Norsk drama, 1t. 22. min, 15 år

For tre år siden ble innspillingen av den norske filmen «Skumringslandet» satt på vent da produsenten og en fotograf døde i en tragisk drukningsulykke.

Nå er filmen endelig premierklar, men noen stor opplevelse i kinomørket kan jeg dessverre ikke berette om.

Det er mye som skurrer i «Skumringslandet» som er blitt et ganske diffus, overflatisk, ja, nærmest litt teatralsk middelalderdrama som gjør meg mer forvirret enn engasjert. Det skorter ikke på dramatiske hendelser og effekter underveis, men de fungerer ikke etter hensikten.
Skuespillerprestasjonene ligger også under gjennomsnittet, med et hederlig unntak for Kim Bodnia (kjent fra «Broen» bl.a.). Men heller ikke han kan gjøre gull av gråstein.

Året er 1348, og vi befinner oss i den vesle bygda Garsli. Ansgar anklages for trolldomsvirksomhet og blir erklært fredløs. Etter hvert dukker det opp flere maltrakterte lik i skogen. Alle tror det er Ansgar som står bak, bare ikke broren Wilhelm som returnerer fra Paris for å løse mysteriet.
Det blir en tøff affære, for i ly av de dramatiske hendelsene utspiller det seg en intens kamp mellom den geistlige og den verdslige makt, representert ved den lokale abbeden (Sverre A. Ousdal) og sysselmannen (Jørgen Langhelle.)En svak treer.

Kommentarer til denne saken