Gå til sidens hovedinnhold

Tåler du et kaldt grøss i sommervarmen ?

Artikkelen er over 7 år gammel

I vaskeseddelen til denne amerikanske grøsseren advares det mot gruoppvekkende og blodige scener. Personer under 15 år anbefales ikke å se filmen.

Jeg er godt over 15 år og innrømmer at jeg måtte se ned i kinogulvet et par ganger underveis. Men, på den annen side, grøssene blir så mange at det bokstavelig talt blir litt «overkill». Du blir litt immun mot all volden under filmens gang.

Handlingen er delvis basert på en virkelig historie. Politimannen Ralph Sarchie (spilt av Eric Bana) får mistanke om at okkulte miljøer står bak en rekke drap i New York.

Hans bange anelser blir bekreftet og Sarchie beveger seg inn i en underskog av djevleutdrivelser, ofring av barn og besatte mennesker.

Den ellers så rasjonelle politimannen står overfor utfordringer han aldri har møtt før. Han må ha hjelp av en eksentrisk prest for å trenge inn i og bekjempe ondskapens verden. Men før han kommer så langt så står han selv i fare for å bli trukket ned i mørket.

Filmen er spennende og får det garantert til å gå kaldt nedover ryggen på deg. Min innvending er at det blir for mye. Noen ganger kan et understatement ha vel så stor effekt som en overtydelighet.

Men filmen har ihvertfall en god moral: «En hevn vil alltid slå tilbake på hevneren. Gå istedet etter rettferdighet og du vil få fred i sjelen.» Og de gode kreftene vinner til slutt.

The Doors musikk med Jim Morrisons messende røst passer utmerket til filmens mildt sagt mørke tone. En sterk firer. Men hold deg unna hvis du ikke er skikkelig motivert for sjangeren.

Kommentarer til denne saken