Gå til sidens hovedinnhold

En kulinarisk feelgood-reise

Artikkelen er over 6 år gammel

«Chef» Regi: Jon Favreau Med: Robert Downey Jr., Sofia Vergara, John Leguizamo, Jon Favreau, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Emjay Anthony Drama, 1 t. 54 min., tillatt for alle

En film mettet med mat og musikk skal det kokes mye med for at den ikke skal funke på noen plan.

Når det gjelder et overskuddsprosjekt fra en såpass god filmmann som Jon Favreu («Iron Man» m.fl.) så er det bare å belage seg på nærmere to hyggelige timer, hvor det syder i grytene og pipler i nystekt kjøtt, itonesatt med cubanske rytmer og blues og jazz à la New Orleans. Slik sett er filmen en estetisk reise i seg selv, men til sjuende og sist er «Chef» et familiedrama med et far/sønn-forhold i utvikling.

Mesterkokken Carl Casper får massiv kritikk av Los Angeles' mest anerkjente matanmelder, noe som snur tilværelsen på hodet. Som et lite varsku om hva du bør legge ut på sosiale medier, roter Casper det til mer enn hva som er nødvendig og sier til slutt opp jobben. Og der starter reisen, bokstavelig talt.

Casper ender i en omreisende matvogn med sin sønn og bestekamerat, samtidig som forholdet til ekskona også tar seg opp. Kanskje ett i overkant lett feelgood-drama, men samtidig er det så velspilt og velsmakende utført at det blir en svært så fin filmtur.
Bare husk å spise godt først.

Kommentarer til denne saken