Gå til sidens hovedinnhold

En film med mye fart og en del smil, men ikke mye mer

Artikkelen er over 6 år gammel

For alle med en dose bensin i årene, og med Gatebil som årets høydepunkt, vil dette være en flott film. For deg som lurer, så ligger vi et sted mellom «Cannonball» og «Fast and Furious» med litt fra «Smokey and the Bandit».

Det er første gang Norge viser frem en film som er såpass rendyrket innen genren, og filmen som sådan er ganske godt skrudd sammen. Og det er mye lyd for pengene, fra brølende V8-ere til illsinte 2JZ-motorer og alt mellom der.

Men på manussiden er det ikke mye som ligner Oscar-materiale. Og du har sett det før: Konflikt pluss familiære problemer gir duell med smil, drama og happy ending med lett klissete oppløpsside. Skuespillerne er gode, og særlig Ida Husøy imponerer som Nina.

Bakteppet er dette: Pappa Roy (Anders Baasmo Christiansen) skal ta vare på en datter han fikk da bilen gikk på taket 14 år tidligere, og som han ikke har sett på lenge. Nina (Ida Husøy) ble født med gulsott, derfor heter Ford Mustangen «Lille Gul».
Etter to skilsmisser får Roy Nina dyttet på seg når mamma skal på ferie i 14 dager.

En gammel «fiende» kommer på banen, og det ender med et kappløp fra Tyrigrava til Nordkapp. Veddemålet til 100 kroner blir det en rekke med fete biler, mye lyd, en del hjulspinn og noen småmorsomme dialoger. Men du som venter heftige scener og noe spektakulært, må vente lenge. Det er først i filmens siste del at det bys på en dose drifting med Frederic Aasbøs Toyota GT 86. Og tidlig i filmen er det piruett rundt Roy ved Tyrigrava. Det er basen for filmen.

Takket være Aasbø og Fredrik Sørlie bys det på gode kjørescener i filmen. Resten er mer racing der vi får følge de ulike typene i de ulike bilene. Som i «Smokey and the Bandit», så er det en ærekjær politimann som vil få satt en stopper for gærningene som skal ta seg fortest mulig til Nordkapp; 2.200 kilometer unna.

Filmen scorer selvsagt ekstrapoeng med fem musikalske bidrag signert CC Cowboys pluss Stargate-hjelp.

Kommentarer til denne saken