En fantastisk historie du må få med deg!

Av og
Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Boken til Jonas Jonasson (1,1 millioner solgt i Sverige – seks millioner på verdensbasis), er nå blitt til film. Lurer du på om du skal gå på kino i romjulen, så er svaret ja! Denne svenske filmen bør du se. Den er både absurd, rørende, morsom og spennende. Svenskene har kort sagt truffet blink med en krimkomedie.

Det er med skam å berette at jeg ikke har lest boken. Det kan være jeg derfor har mistet noe på veien, men jeg synes filmen er strålende. Robert Gustafsson i hovedrollen som Allen Karlsson er kostelig.

Sminkingen er ypperlig, og Gustafsson beviser at han kan fylle en slik rolle med bravur. Jeg kan ikke fri meg fra å gjøre en ørliten sammenligning med Gösta Ekman, det også en glitrende skuespiller/komiker.

Filmen ble for meg noe flott i et krysningspunkt mellom «Forrest Gump», «Den fantastiske historien om Benjamin Button» og «Jalla Jalla». Trolig mest det første.

Gamle Karlsson orker ingen feiring av sin 100-årsdag. Derfor stikker han av, og det han får være med på som følge av en tilfeldig 50-millioners koffert, er kostelig.

Hans tilbakeblikk og tilstedeværelse gjør at du humrer deg gjennom filmen som byr på mange smell. For dette er dynamitt, og bare en lunte unna en sekser.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken