Gå til sidens hovedinnhold

Den tredje elskerinnen

Artikkelen er over 7 år gammel
Å stå i med flere damer samtidig er en risikofylt øvelse. Mark King – spilt av Nicolaj Coster-Waldau – holder på med tre kvinner på en gang – hvorav den ene er hans kone.
Slikt krever løgn og bedrag på høyt nivå. Playboyen Mark King kjører heseblesende rundt i sin sportsbil mellom de ulike elskerinnene.
Han er gjennomført usympatisk og bedrar ikke bare kona innenfor elskov, han lurer pengene av henne også.
Hans dobbel og trippelspill funker helt til en av de andre damene – Carly spilt av Cameron Diaz – bestemmer seg for å overraske ham med et uventet helgebesøk.
Spillet begynner å rakne for sleipingen King og han aner ikke hvilken mektig fiende han møter når alle elskerinnene slår seg sammen.
«The other Woman» er en typisk jentefilm med veldig høy «Sex and the City» -faktor.
Mange av scenene er ustyrtelig morsomme og vil bli klassikere innenfor komediegenren.
Men vi kan ikke fri oss for at filmen blir litt klisjéfylt.
Kvinnene fremstår som overdrevent hysteriske og mannen demoniseres fullstendig. Her er det ikke plass for nyanser. Men det hører vel til i humorgenren. Ting må være litt karikerte. Dessuten lurer vi på om noen damer i det virkelige liv ville ofret et ekstra sekund på en gjennomført drittsekk som Mark King.
Selv om damene vet at han er en luring – så fortsetter de å falle for mannens sleipe sjarm.
Er det virkelig slik damer er?
Men kort oppsummert: Det er en fornøyelig film, med mange elleville scener. Og så får vi et gjensyn med Miami Vice-helten Don Johnson. «The other Woman» fortjener absolutt et gløtt.

Kommentarer til denne saken