Gå til sidens hovedinnhold

Zeppelineren flyr høyt igjen

Artikkelen er over 9 år gammel

18.000 billetter ble solgt til Led Zeppelins gjenforeningskonsert i O2 Arena i London i 2007, til ære for Ahmet Ertegun og plateselskapet Atlantic.

Arrangørene hevder at ni millioner mennesker forsøkte å skaffe seg billett til denne ene konserten, som selvsagt måtte komme som konsertfilm. I over to timer viser Zeppelin seg som et band man ikke skulle tro hadde vært borte i 20 år. Kvaliteten og samspillet er der fortsatt.

Åpningssmellet med «Good Times, Bad Times», «Ramble On» og «Black Dog» setter standarden for en elektrisk aften. Med andre ord ser vi ikke noe til Jimmy Pages akustiske gitarer, men han drar selvsagt frem sin tohalsede Gibson-gitar til «Stairway To Heaven».

Les også: Zeppelin tilbake med konsertfilm

En låt «alle» har gått lei for lengst, men som sitter som en kule i denne liveversjonen. Page er høyst tilstedeværende på det enkle sceneoppsettet, selv om han virker litt slurvete her og der. Men med en kapasitet som John Paul Jones på både bass, basspedaler og synth, kan man tillate seg det, godt hjulpet av John Bonhams sønn, Jason, på trommer. Og Robert Plant, hvis det skulle være noen tvil etter hans siste plater, har fortsatt en strålende stemme.

Det til stor glede for 18.000 publikummere, som fikk være med på en helt spesiell konsert, som vi her får med en strøken, men enkel, produksjon. Ikke noe fiksfakserier, bare Zeppelin på scenen, godt nok til å forsvare en langfilm.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:15.