Gå til sidens hovedinnhold

Samme gamle leksa

Artikkelen er over 8 år gammel

Har du kontroll på presidenten i USA og har en god datahacker kan du skaffe deg tilgang til USAs våpenarsenal, og da er du en god bit på vei til å skape kaos i verden.

For andre gang i år får vi en actionfilm fra det hvite huset i Washington. Tidligere i år fikk vi servert «Olympus Has Fallen». Bakteppet er det samme: Terrorister inntar presidentens bolig i hovedstaden og skyter ned for fote for å skaffe seg kontroll på operasjonsrommet, taket og sikkerhetsrommet.
For h
Selvsagt ligger det et ønske om hevn bak, og det blir to timer med heseblesende action og en redningsaksjon som kan synes umulig. Som i «Olympus Has Fallen» er dette en film der mannen som egentlig ikke har det så bra, blir helten som redder verden. I så måte er denne en aldri så liten blåkopi av filmen der Gerard Butler var helten.
Manuset er ikke all verden å skryte av. Dette blir faktisk en smule stillstand. Jeg vil hevde at det er måte på hvor lenge det er mulig å springe rundt i et stort hus og jakte på hverandre. Derfor burde denne filmen uten problemer vært kuttet med ganske mange minutter uten at det hadde gjort noe.
Filmen har en ørliten twist til slutt, der det ryddes opp og det er rom for en klump i halsen.
Amerikansk? Absolutt. Forutsigbar? Avgjort. Underholdende? Ja, men det er på gjennomsnittet.

Kommentarer til denne saken