Gå til sidens hovedinnhold

Retro-fest med Rive-Rolf og 80-tallets spillhelter

Artikkelen er over 8 år gammel
For barn av 1980-tallet er «Rive-Rolf» rett og slett obligatorisk. Ta gjerne med egne barn, også, selv om de neppe vil få det like gøy på kino som dere.
Alt foregår i en god, gammeldags spillehall der såkalte arkadespill står tett i tett. Vår mann, Rive-Rolf, er en sympatisk og misforstått utgave av Donkey Kong. Han er «bad guy» i spillet «Fix it, Felix jr.», og etter 30 år uten anerkjennelse er han lei.
Rive-Rolf synes han fortjener mer enn å gå på støttegruppe-møter med andre «slemminger» fra ulike spill. Han trosser alle regler ved å entre andre spill, via T-banen i strømledningene, for å vise at han duger som helt. Det blir fullstendig kaos, og Rive-Rolf må rette opp i eget rot for å redde æren – og den kjære spillehallen.
Dette er en herlig original, leken og morsom film som børster støv av barndommens helter. For oss som vokste opp med 8-bits Nintendo, Atari, Commandore 64 og pixlete spill med synthesizer-lyd er det rene julekvelden.
Å se helter fra «Street Fighter», «Frogger», «Super Mario», «Pac Man» og «Sonic» samles på kroa etter en lang dags kjemping i hvert sitt spill er ubetalelig. Det lille samfunnet i spillehallen er smekkfullt av referanser og hint som vil glede fansen.
For å få med seere som ikke kjenner alle figurene fra før skapes det (dessverre) en egen historie for å få driv – og den blir litt for sukkersøt.
Men de første 30 minuttene er fabelaktige, og 3D med engelsk tale er gull. Game over.

Kommentarer til denne saken