Gå til sidens hovedinnhold

Proktors prompepulver fiser av gårde i høyt tempo

Artikkelen er over 7 år gammel

«Doktor Proktors prompepulver» Regi: Arild Fröhlich Med: Kristoffer Joner, Atle Antonsen, Ingar Helge Gimle, Marian Saastad Ottesen, Linn Skåber m.fl. Barnefilm/komedie, 7 år, 1 t. 27 min.

Promp er som kjent en schläger blant de minste og «Doktor Proktors prompepulver» er nesten garantert å slå an bare på temaet alene.
Når den i tillegg fungerer bra på de fleste andre plan, som godt skuespill, god lyd og gode tekniske løsninger blir denne en sikker kinovinner for barna denne vinteren og våren.

Filmen er basert på den første boken av Jo Nesbø i serien om oppfinneren Doktor Proktor og historien er allerede kjent for veldig mange.

Selv om filmen legger seg tett opptil hvordan boken oppleves, fremstår den likevel som ny, frisk og underholdende hele veien.
Kristoffer Joner spiller den spesielle Doktor Proktor, som får besøk av den nysgjerrige gutten Bulle og kompisen Lise. Sammen tester de prompepulveroppfinnelsen og utforsker dets muligheter.

Overraskelsen er stor når de finner ut at de kan prompe så mye at de kan fise rundt som en rakett.

På den andre siden står den onde Herr Thrane, spilt av Atle Antonsen, som også kan gi det noe mer voksne publikum mye å le av, med sitt velfylte oppsyn og nordlandsdialekt.

«Doktor Proktors prompepulver» har blitt en svært god og underholdende film for barn i alle aldre.

Kommentarer til denne saken