Gå til sidens hovedinnhold

Nye grønne helter

Artikkelen er over 6 år gammel

«Teenage Mutant Ninja Turtles» Regi: Jonathan Liebesman Med bl.a.: Megan Fox, Will Arnett, Johnny Knoxville, Whoopi Goldberg, Alan Ritchson, William Fichtner, Noel Fisher. Amerikansk action/sci-fi/eventyr 1 time 41 minutter, 11 år

Da var den her! Fansen kan bare rydde plass i kalenderen og booke billett. For fire skilpadder er tøffe i trynet, akkurat passe tenåringssentrerte, og liker å pleie egoet.

Da blir det en popkornfilm som vil glede mange, og der det er noen heftige actionscener der fysiske lover og logikk for lengst er på fyllinga. Men det trenger ikke ødelegge for bra underholdningsverdi!

Denne anmelder har noen vage minner fra sent på 80-tallet. Da ble det noen tv-glimt av Don, Mike, Raph og Leo som de ble kalt i forkortet versjon, akkurat som den grønne kvartetten ofte bare kalles Ninja Turtles.

For deg som ønsker 100 minutter med ren underholdning, så er dette blink. Du må selvsagt legge igjen alle logiske innvendinger på utsiden av kinodøren, og la deg rive med i dette universet der skilpaddene lever i skjul under bakken, og slemmingene er så brutale som de må være.

Styggen selv er mannen som tok livet av faren til April. Han er nå på jakt etter rikdom og herredømme over New York, og trenger da det mutante blodet til skilpaddene.

Megan Fox er tilbake på lerretet i en actionfilm. Hun får mer plass enn hun gjorde i to utgaver av «Transformers», og sexappellen scorer fortsatt høyere enn skuespillergenialiteten; nå i April O'Neill-rollen.

Hun mangler nesten alt du kan forlange av dybde i en rolle, men dette krever ikke all verden; å være misforstått og spille på noen enkle følelser.