Gå til sidens hovedinnhold

2,5 time med vold

Artikkelen er over 6 år gammel

«The Raid 2» Regi: Gareth Evans Med bl.a.: Iko Uwais, Tio Pakusodewo, Ryuhei Matsuda, Kazuki Kitamura, Julie Estelle, Ken'ichi Endô, Iko Uwais. Amerikansk thriller/action 2 t. 29 min., 18 år

Det slo meg under visningen av «The Raid 2» at de fleste lokalene i filmen er utstyrt med røde heldekkende tepper. Det er det nok en grunn til. For blodet flyter friskt gjennom hele filmen og tepperenserens jobb blir i hvert fall noe lettere.

Jeg skal vokte meg for å være flåsete. Det finnes sikkert noen i den såkalte spillgenerasjonen som fordyper seg i denne filmen med stor glede. Men det hjelper ikke. Jeg ser ingen grunn til å anbefale dette. Filmen blir irriterende masete der det ene masseslagsmålet avløser det andre. Men for hvilket formål? Jeg er ikke prippen på vold på film, men det må være en begrunnelse for gørra.

Plottet i denne oppfølgeren til «The Raid I » er såre enkelt. Hovedpersonen Rama får i oppdrag å infiltrere den lokale mafiaen. Han blir god kompis med mafiasjefens sønn, men må etter hvert slå seg gjennom samtlige bander i byen.

En gjennomgangsscene i filmen er denne: Rama alene mot 15–20 blodtørstige gjengmedlemmer. De er bevæpnet med alt fra spikerhammere til kamikazesverd. Men Rama river dem alle bokstavelig talt i to (med ledsagende nærbilder). Teknisk bra laget, men det er også alt.

Kommentarer til denne saken